ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Καθηγητής Γώγος: «Δείκτης» για το επόμενο έτος το άνοιγμα των σχολείων

Κορονοϊός - Καθηγητής Γώγος: «Δείκτης» για το επόμενο έτος το άνοιγμα των σχολείων

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν σαν ένας δείκτης της κατάστασης προκειμένου να έχουμε μια αντίληψη για το πώς θα κινηθούμε το επόμενο έτος με την πανδημία του κορονοϊού, εκτιμά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

«Εάν αποφασίσουμε τελικά να ανοίξουμε τα σχολεία, γιατί ακόμη γίνεται συζήτηση επ’ αυτού, αυτό θα δώσει κάποια πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα» δήλωσε ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης (23/04).

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας επεσήμανε ότι οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει κάπου συγκεκριμένα και δεν υπάρχει σε αυτό το στάδιο ούτε η αλληλεπίδραση με το υπουργείο Παιδείας αναφορικά με το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το άνοιγμα των σχολείων θα λειτουργήσει σαν ένας δείκτης της κατάστασης προκειμένου να έχουμε μια αντίληψη για το πώς θα κινηθούμε το επόμενο έτος.

«Εάν ανοίξουμε τώρα τα σχολεία θα έχουμε αντίληψη του τι θα γίνει και τον Σεπτέμβρη οπότε και υποχρεωτικά θα άνοιγαν έτσι κι αλλιώς», υποστηρίζει ο καθηγητής.

«Θα είναι δηλαδή ένα μικρό τεστ και μάλιστα πιο ελαφρύ γιατί θα τα ανοίξουμε σταδιακά και με λίγους μαθητές» τόνισε.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» - Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι - Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα - Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Το ζήτημα των σχολείων δεν είναι τόσο κρίσιμο θέμα, μπροστά σε τόσα άλλα που προκύπτουν όπως η οικονομία, τις κοινωνικές ανάγκες, την λειτουργία του κράτους ή ή ανάπτυξη, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας το γεγονός της ύπαρξης των αντικρουόμενων απόψεων αναφορικά με το αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι τα σχολεία με την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού, ο κ. Γώγος τόνισε πως το θέμα είναι λιγότερο σημαντικό αν εξαιρέσει κανείς το ζήτημα των πανελληνίων εξετάσεων ή των φοιτητών που αναμένουν τα πτυχία τους.

Αξιολογώντας το ρίσκο μια ευρείας διασποράς του κορονοιού με το άνοιγμα των σχολείων, τα οποία εξάλλου ήταν και οι πρώτοι χώροι μαζικής συνάθροισης ατόμων, που κρίθηκε απαραίτητο να κλείσουν για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ευρείας διασπορά τους ιού, ο καθηγητής υποστήριξε αυτό αποτελεί μια παράμετρο που θα πρέπει να μετρηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, ούτως ή άλλως τον Σεπτέμβρη πρέπει να υπάρξει επαγρύπνηση σχετικά με την πορεία του ιού και το αν θα έχουμε το ίδιο ισχυρό χτύπημα του στη χώρα, πράγμα που σε κάθε περίπτωση ελπίζει και εκτιμά ότι δεν θα συμβεί καθώς θα έχουμε μέτρα θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε την τωρινή μας εμπειρία και θα υπάρχουν, το πιθανότερο φαρμακευτικές θεραπείες ή το εμβόλιο (χωρίς το τελευταίο να θεωρείται τόσο πιθανό κατά εκείνο το χρονικό διάστημα).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό: Γιόρτασαν τα 50 χρόνια γάμου σε διπλανά κρεβάτια πιασμένοι χέρι – χέρι

Σχετικές ειδήσεις