ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ο ανήσυχος Τσιόδρας και το ευτράπελο με την πόρτα - Δείτε το βίντεο

Κορονοϊός - Κλινική «Ταξιάρχαι»: Ο ανήσυχος Τσιόδρας και το ευτράπελο με την πόρτα - Δείτε το βίντεο
You Tube

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Φανερά ενοχλημένος και ανήσυχος εμφανίστηκε σήμερα το μεσημέρι στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μετά τις εξελίξεις για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού και τρεις νεκρούς

Με μάσκα στο πρόσωπο, ο Σωτήρης Τσιόδρας έφτασε περίπου στις 12:30 στην κλινική «Ταξιάρχαι», όπου όπως φαίνεται από το βίντεο, ήταν ιδιαιτέρος βιαστικός, ούτως ώστε να ενημερωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για την κατάσταση χάους που επικρατούσε στην κλινική.

Λίγο νωρίτερα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είχαν αρχίσει να μεταφέρουν σε νοσοκομεία νεφροπαθείς που μολύνθηκαν από κορονοϊό στην κλινική.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την χθεσινή του επίσκεψη στην κλινική, επέτρεψε σήμερα για να εποπτεύσει την κατάσταση, που μοιάζει να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Κατά την έλευση του στην κλινική, εκεί βρίσκονταν και οι κάμερες των καναλιών, ωστόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Μόνο με ένα νεύμα του χεριού του έκανε σαφές πως όσα είχε να πει, θα τα έλεγε στους αρμόδιους.

Όταν έφτασε στην πόρτα όμως, δεν περίμενε ότι θα αναγκαζόταν να περιμένει αρκετά δευτερόλεπτα για να του ανοίξει κάποιος. Ο Σωτήρης Τσιόδρας περίμενε υπομονετικά για να ανοίξει η αυτόματη πόρτα, αλλά τίποτα. Κάποια στιγμή, κάνει ένα νόημα το χέρι του σε κάποιον. Λίγο αργότερα, η πόρτα ανοίξει και ο Σωτήρης Τσιόδρας με γρήγορα βήματα κατευθύνθηκε προς το εσωτερικό της κλινικής για να ενημερωθεί.

Δείτε στο βίντεο το ευτράπελο που συνέβη:

Αναβρασμός επικρατεί από το υπ. Υγείας στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» καθώς εντοπίστηκαν 37 κρούσματα κορονοϊού. Δηλώσεις έκανε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Εκκένωση της κλινικής πραγματοποιείται αυτή την ώρα καθώς «Από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.», όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ανέφερε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό.

Όσοι είναι μέσα είναι καλά, θα μείνουν σε καραντίνα 7 ημέρες και ανά διήμερο θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος.

Οι αιμοκαθάρσεις συνεχίζονται κανονικά.

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί για τις κλινικές «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις νεκροί είναι από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, ενώ στην «Κασταλία» δεν υπάρχει νεκρός.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ.Χαρδαλιάς, ανέφερε χθες, πως η δομή αυτή, φιλοξενεί τριακοσίους τροφίμους και έχει 170 εργαζόμενους.

Σήμερα, έχουν διαγνωσθεί 110 αρνητικά δείγματα εργαζομένων στην κλινική «Κασταλία», ενώ έχουν πάρει δείγματα από όλους τους τρόφιμους.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού, δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί, παρόλα αυτά πήγαν στην κλινική σήμερα για να εργαστούν. Όπως ήταν αναμενόμενο τους έδιωξαν από την κλινική.

Ωστόσο κρίσιμο παραμένει το ερώτημα γιατί κυκλοφορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα;

Γυναίκα από την κλινική «Ταξιάρχαι» θετική στον κορονοϊό

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις μία γυναίκα περίπου 80 χρονών από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», βρέθηκε πριν από λίγο θετική στον Covid-19, η ίδια μεταφέρεται αυτή την ώρα σε νοσοκομέιο αναφοράς.

Εξακολουθούν να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εξετάσεις.

Από νωρίς ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική προκειμένου να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν, καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Σοκαρισμένη είναι η γυναίκα η οποία βρέθηκε θετική στον ιό. Όπως δηλώνει η ίδια δεν την είχε ενημερώσει κανείς ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα στην κλινική. Η γυναίκα βρισκόταν στην κλινική για αιμοκάθαρση. «Έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδί μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

Δείτε φωτογραφίες από την κλινική «Ταξιάρχαι»:

Στους 128 οι νεκροί στην Ελλάδα - Υπέκυψε 59χρονη στο ΑΧΕΠΑ

Μία 59χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατέληξε σήμερα Παρασκευή (24/04), ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 128.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και είχε υποκείμενο νόσημα.

Στα 2.463 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Χθες, δύο νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού είχαν καταγραφεί στην Ελλάδα.

Ένας 87χρονος άνδρας εξέπνευσε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ». Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί νωρίτερα εκεί από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου καταγράφηκαν 28 κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αλεξανδρούπολη ότι κατέληξε ασθενής 74 ετών με υποκείμενο νόσημα.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Πέμπτη (23/04) ήταν 55, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.463. Από αυτά, 574 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.131 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 52 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιμή Ντενίση: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό - Τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις