ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Έφοδος Τσιόδρα στην κλινική «Ταξιάρχαι»: 37 θετικοί στον ιό – Πού θα μεταφερθούν

Κορονοϊός – Έφοδος Τσιόδρα στην κλινική «Ταξιάρχαι»: 37 θετικοί στον ιό – Πού θα μεταφερθούν
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις: Κατάσταση «χάους» επικράτησε ακόμα και σήμερα, Παρασκευή στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι με τα τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού και τους τρεις νεκρούς - Τι δήλωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναβρασμός επικρατεί στο υπ. Υγείας για την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» καθώς εντοπίστηκαν 37 κρούσματα κορονοϊού. Δηλώσεις έκανε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εκκένωση της κλινικής από τους ασθενείς με κορονοϊό. «Από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό», είπε ο κ. Τσιόδρας.. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Ανέφερε ακόμα ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και είμαστε κοντά σε όλους για να σταματήσει το κακό. Όσοι είναι μέσα είναι καλά, θα μείνουν σε καραντίνα 7 ημέρες και ανά διήμερο θα γίνεται εργαστηριακός έλεγχος.

Οι αιμοκαθάρσεις συνεχίζονται κανονικά.

Τους φακέλους των ασθενών της κλινικής «Ταξιάρχαι» ζητά ο εισαγγελέας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την κλινική όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα κορονοϊού.

Τους φακέλους των ασθενών από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της διενέργειας της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε χθες ο προϊστάμενος της Βαγγέλης Ιωαννίδης για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων σε βαθμό κακουργήματος σε σχέση με όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία για την τήρηση των μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κορονοιού.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Αντωναράκο, ο οποίος θα μελετήσει όλα τα στοιχεία και θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, στην ίδια κλινική στο Περιστέρι βρίσκεται κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας , προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να παραδώσει το σχετικό πόρισμα με τα συμπεράσματά του στον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος σχηματίζει δικογραφία για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι που έχουν υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού, δεν γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί, παρόλα αυτά πήγαν στην κλινική σήμερα για να εργαστούν. Όπως ήταν αναμενόμενο τους έδιωξαν από την κλινική.

Ωστόσο κρίσιμο παραμένει το ερώτημα γιατί κυκλοφορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα;

Γυναίκα από την κλινική «Ταξιάρχαι» θετική στον κορονοϊό

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις μία γυναίκα περίπου 80 χρονών από την ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι», βρέθηκε πριν από λίγο θετική στον Covid-19, η ίδια μεταφέρεται αυτή την ώρα σε νοσοκομέιο αναφοράς.

Εξακολουθούν να γίνονται αιμοκαθάρσεις και εξετάσεις.

Από νωρίς ασθενοφόρα με ειδικά μέτρα προστασίας παραλαμβάνουν ασθενείς από την κλινική προκειμένου να τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν, καθώς έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό.

Σοκαρισμένη είναι η γυναίκα η οποία βρέθηκε θετική στον ιό. Όπως δηλώνει η ίδια δεν την είχε ενημερώσει κανείς ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα στην κλινική. Η γυναίκα βρισκόταν στην κλινική για αιμοκάθαρση. «Έχω και παιδιά! Έχω και εγγόνια! Η κόρη μου ερχόταν και καθόταν δίπλα μου! Τρελάθηκα! Στην κυριολεξία τρελάθηκα! Δεν με νοιάζει για μένα! Για το παιδί μου και τα εγγόνια μου με νοιάζει», είπε η γυναίκα κλαίγοντας την ώρα που μεταφερόταν.

Δείτε φωτογραφίες από την κλινική «Ταξιάρχαι»:

Στην κλινική έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Νεφροπαθής πήγε για αιμοκάθαρση μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων

Ένας από τους νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση στη συγκεκριμένη κλινική είναι και ο κύριος Παναγιώτης, ο οποίος μίλησε στον Alpha.

«Είμαι ανήσυχος», δήλωσε στην κάμερα, βρισκόμενος έξω από την κλινική λίγη ώρα πριν μπει για αιμοκάθαρση. «Έκανα το τεστ και βγήκα αρνητικός. Για μένα πρέπει να γίνει απολύμανση στην κλινική. Δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής. Τους είχα επισημάνει ότι δεν γίνεται να μπαίνει η άλλη μέσα με γάντια, που έχει ακουμπήσει παντού μέχρι να φθάσει στην κλινική», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν έχει υπάρξει παρέμβαση της πολιτείας αναφορικά με το πού μπορούν να συνεχίσουν τις αιμοκαθάρσεις οι νεφροπαθείς, ο κ. Παναγιώτης είπε: «Τίποτα απολύτως. Δεν έχει κάνει τίποτα. Επειδή πρέπει υποχρεωτικά να κάνω την αιμοκάθαρση, έρχομαι με δική μου ευθύνη. Πρέπει να το κάνω».

Όπως είπε, «δεν μας ενημέρωσαν ότι υπήρξαν κρούσματα. Χθες έσπασε το τηλέφωνο του σπιτιού μου (όταν έγινε γνωστή η είδηση)», τονίζοντας ότι δεν του τηλεφώνησε κανείς από την κλινική!

Στην εκπομπή μίλησε και ο Μιχαήλ, ο οποίος χθες πήγες στην κλινική όπου είχε προγραμματισμένο ραντεβού για αξονική , καθώς κανείς από τη διοίκηση δεν τον ενημέρωσε για τα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά: «Πήγα χθες στις 8 το πρωί και έφυγε στις 11. Είναι ανευθυνότητα! Δεν υπήρχε ενημέρωση. Λίγο αφού έφυγα άκουσα την είδηση. Μπροστά από την υγεία η κονόμα. Για να πάρουν τα 20 ευρώ. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο. Μόνος μου μπήκα σε καραντίνα».

Σε ανάλογη καταγγελία προχώρησε και ο κύριος Φώτης, που μετέβη χθες στην κλινική για προγραμματισμένο τρίπλεξ καρδιάς.

«Κανένας δεν με ειδοποίησε να μην έρθω. Όταν μπήκα στην κλινική με έστειλαν στο υπόγειο για να κάνω το τρίπλεξ. Μόνο μάσκα φορούσα. Πήγα μετά σπίτι, ανοίγω την τηλεόραση και πέφτω από τα σύννεφα. Έτρεμα ολόκληρος. Πήρα στο 1135 μου είπαν να μην βγω έξω. Σήμερα ξαναπήρα και μου είπαν να επικοινωνήσω με την κλινική για να μου πουν τι να κάνω. Πήρα και ήρθα σήμερα δω για να μου πάρουν δείγμα. Τους ρώτησα, «καλά, έχει γίνει αυτό το πράγμα και με αφήνετε να μπω;» Μου είπαν «δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι» κι έριξαν το φταίξιμο στο υπουργείο».

Καμία ενημέρωση δεν είχε και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, όπως δήλωσε στην εκπομπή, αν και αντιδήμαρχος σε θέματα Υγείας είναι… σύμβουλος της κλινικής!

«Χθες ενημερώθηκα ότι πήγε ο Τσιόδρας και ο Χαρδαλιάς στην κλινική. Όχι, ο αντιδήμαρχός μου δεν με είχε ενημερώσει», είπε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος της κλινικής ανέλαβε χρέη αντιδημάρχου μόλις πριν από δύο ημέρες.

«Μιλήσαμε με Χαρδαλιά και μας είπε ότι εντός της ημέρας θα πάρει το κράτος αποφάσεις για τους νεφροπαθείς. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όσους προσπαθούν. Περιμένουμε από το κράτος να ελεγχθούν οι υπεύθυνοι», είπε ο κ. Παχατουρίδης.

Διευθυντής κλινικής: Μας είπαν να λειτουργούμε κανονικά μέχρι να βγουν τα δείγματα

Την δική του διάσταση στην υπόθεση έδωσε μέσω της εκπομπής ο διευθυντής της κλινικής, Α.Κοκκινάκης.

«Τρίτη πρωί μας ενημέρωσαν από το Θριάσιο όπου είχε διακομιστεί ένας ασθενής μας, ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Την ίδια ημέρα (Τρίτη) ενημερώσαμε τον ΕΟΔΥ και μας είπαν ότι την επόμενη θα έρθουν. Την Τετάρτη ήρθαν δύο κλιμάκια και πήραν δείγματα. Την Πέμπτη το απόγευμα βγήκαν τα αποτελέσματα», τόνισε.

Ερωτηθείς, αν την Τρίτη, όταν έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα και ενημερώθηκε γι’ αυτό ο ΕΟΔΥ, έλαβαν εντολή να κλείσουν την κλινική, ο κ. Κοκκινάκης απάντησε: Μας είπαν να λειτουργούμε κανονικά μέχρι να βγουν τα δείγματα».

Αναφορικά με τους πολίτες που έσπευσαν χθες στην κλινική για διάφορες ιατρικές εξετάσεις, καθώς κανείς δεν τους ενημέρωσε για την ύπαρξη κρουσμάτων, είπε: «(Η ενημέρωση) είναι θέμα της υπηρεσίας του ΕΟΔΥ. Να ενημερώσουμε 30.000 ανθρώπους που έρχονται τον μήνα στην κλινική;» προσθέτοντας πως «υπάρχει άνθρωπος στην είσοδο και ενημερώνει»

Σχετικά με τους νεφροπαθείς που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα τις αιμοκαθάρσεις στην κλινική, τόνισε ότι αυτές γίνονται σε άλλη πτέρυγα, όπου δεν υπήρξε κανένα θετικό κρούσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μιμή Ντενίση: Δύσκολες ώρες για την ηθοποιό - Τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις