ΕΛΛΑΔΑ

Αγία Παρασκευή: Συναγερμός στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - 100 άτομα στο σημείο παρά τις απαγορεύσεις

Αγία Παρασκευή: Συναγερμός στην πλατεία Αγίου Ιωάννου - 100 άτομα στο σημείο παρά τις απαγορεύσεις

Τεταμένη είναι η κατάσταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή – Τουλάχιστον 100 άτομα είναι συγκεντρωμένα - Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στην περιοχή

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Λευτέρης Παρτσάλης

Ένταση επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή, μόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά πως αυτή θα κλείνει μετά τις 9 το βράδυ έως τις 6:00 και μέχρι νεωτέρας.

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Ωστόσο, 100 άτομα βρίσκονται εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμό της. Την ίδια στιγμή, η Αστυνομία τους καλεί να αποχωρήσουν.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν με συνθήματα, «έξω απ' την πλατεία η αστυνομία», με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι».

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι, το βράδυ της Τρίτης (05/05), στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή επικράτησε ένταση μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών. Περίπου 300 νεαροί βρίσκονταν στην πλατεία, πίνοντας μπύρες, στήνοντας το δικό τους πάρτι.

Η απόφαση για το κλείσιμο της Αγίας Παρασκευής

Αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι «δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης και προστασίας και κυρίως αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι τις ευπαθείς ομάδες και για τις συνέπειες των άσκοπων, μαζικών και χωρίς μέτρα συγκεντρώσεων».

Σημείωσε ότι την Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών και χθες «επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού», κάτι που επιβάλλει την λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο και σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής, η πλατεία Αγίου Ιωάννου, θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 21:00 έως τις 6:00 και μέχρι νεωτέρας.

Οι εστίες των take away

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προειδοποίησε πως «ο ιός είναι ακόμα εδώ, ο κίνδυνος τεράστιος, η βούλησή μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ξεκάθαρη. Για αυτό τον λόγο και δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα τοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου και εφόσον συνεχιστούν τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις», μετά και τους σαρωτικούς ελέγχους που πραγματοποίησε χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ με επίκεντρο τα take away πάρτι.

Επανέλαβε ότι η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες και βασικά στο πόσο σωστά θα εφαρμόσουμε όλοι μας και ο καθένας ξεχωριστά τις οδηγίες των ειδικών. «Κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται, γιατί όπως επαναλαμβάνουμε διαρκώς τα δεδομένα μπορούν να διαφοροποιηθούν ανά πάσα στιγμή και το θετικό αποτέλεσμα που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής μπορεί εύκολα να ανατραπεί».

Κάλεσε για άλλη μια φορά του πολίτες σε όλη την Επικράτεια, να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάγκη σωματικής άσκησης, εκτόνωσης, μετακίνησης, ακόμα και συνάντησης με οικείους και φίλους επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας να γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί και βασίζονται στις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμοξιολόγων. Συστήνεται επίσης, η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, συγκεντρώσεων και συγχρωτισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στον Έβρο: Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς Τούρκων