ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Κρήτη: Σε απομόνωση στο ξενοδοχείο της, τουρίστρια με COVID-19

Κορονοϊός - Κρήτη: Σε απομόνωση στο ξενοδοχείο της, τουρίστρια με COVID-19
Intime News

Στο δωμάτιό της, σε αυτοπεριορισμό, στο ξενοδοχείο της στον Ανισαρά Χερσονήσου, βρίσκεται η τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδει το ekriti, η γυναίκα είναι ασυμπτωματική και σε καλή κατάσταση, ενώ έχει κινηθεί όλος ο μηχανισμός ώστε να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων.

Το ΕΚΑΒ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, βρίσκεται σε ετοιμότητα για την παραλαβή της ασθενούς και την μεταφορά της στο ξενοδοχείο COVID της Χερσονήσου, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σε αυτό.

Σε δηλώσεις του στο ekriti ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να εντοπιστούν κρούσματα στην πιο τουριστική περιοχή της χώρας, τον Δήμο Χερσονήσου, όπου φτάνουν καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες, ωστόσο βρίσκεται σε συνεννόηση με όλους τους συναρμόδιους φορείς, και η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη.

Ο Γιάννης Σέγκος υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής όλων των πρωτοκόλλων, αλλά και των προσωπικών κανόνων υγιεινής και προστασίας, και δήλωσε αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες που επέφερε ο κορoνοϊός, η σεζόν θα κυλήσει ομαλά.

«Χθες το βράδυ οι δρόμοι στη Χερσόνησο είχαν πολύ κόσμο, τα καταστήματα που άνοιξαν είχαν μεγάλες πληρότητες, και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό μήνυμα», τόνισε ο δήμαρχος.

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα COVID-19 στη Ραφήνα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid 19 και κλήθηκε να προβεί στην απαραίτητη και προβλεπόμενη από τα σχετικά πρωτόκολλα απολύμανση του χώρου».

Γίνεται λόγος για κάτοικο Ραφήνας, ο οποίος «εισήχθη στο κέντρο Υγείας και μετά τους απαιτούμενους ελέγχους μεταφέρθηκε αμέσως σε κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα».

Ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος, ενώ ο δήμος καλεί τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, εκφράζοντας την ελπίδα να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Συνεχίζουμε να τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Τηρούμε σχολαστικά τους όρους προσωπικής υγιεινής. Απολυμαίνουμε τα χέρια μας μετά από κάθε έξοδο ή κοινωνική επαφή. Φοράμε μάσκα όπου αυτό προβλέπεται. Προστατεύουμε πρόσωπα ευαίσθητων υγειονομικά ομάδων στον περίγυρό μας. Κρατάμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Συστήνουμε στους συμπολίτες μας, πέραν της τήρησης των παραπάνω κανόνων , να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές και δραστηριότητες μας για τις επόμενες μέρες , μέχρι την ολοκλήρωση των ιχνηλατήσεων και την πληρέστερη δυνατή εικόνα», αναφέρει η ανακοίνωση καταλήγοντας.

Ποδοσφαιριστής το κρούσμα στην ομάδα της Ξάνθης

Ποδοσφαριστικής της Ξάνθης, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το θετικό κρούσμα κορονοϊού, που σήμανε συναγερμό στην ομάδα και οδήγησε σε αναβολή του σημερινού της παιχνιδιού με την Λαμία.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός Star, το βράδυ της Παρασκευής έγινε δεύτερη δειγματοληψία, ενώ ακόμη μία αναμένεται αύριο, Κυριακή.

Αν τα δείγματα βγουν αρνητικά τότε ο αγώνας ενδέχεται να γίνει τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Αν προκύψει κι άλλο θετικό κρούσμα τότε το ματς θα αναβληθεί επ’ αόριστον.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η αποστολή της ομάδας παραμένει σε καραντίνα ε ξενοδοχείο της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο.

Ο ποδοσφαιριστής που βγήκε θετικός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν έχει ταξιδέψει με την ομάδα και θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του για 14 ημέρες.

Η ανακοίνωση για την αναβολή του αγώνα:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.»

3.486 τα κρούσματα στη χώρα

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.486, με το 54.8% να αφορά άνδρες.

Από αυτά, τα 799 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.922 (55.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά, 8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. Οι 4 (50.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από το σύνολο των ασθενών, 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 192 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων οι 61 (31.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα (σε λογαριθμική κλίμακα).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 308.392 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 5.478 (1.8%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

534 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες μέχρι τον Οκτώβριο