ΕΛΛΑΔΑ

Η απεργία έληξε τα σκουπίδια μένουν

Η απεργία έληξε τα σκουπίδια μένουν
Αρκετές ημέρες μετά την αναστολή της απεργίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και κάποιες πόλεις «ζουν»...

Αρκετές ημέρες μετά την αναστολή της απεργίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και κάποιες πόλεις «ζουν» ακόμα με τον εφιάλτη των σκουπιδιών.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης παραμένουν ακόμη μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποκομιδής τους μετά την αναστολή, της απεργίας των υπαλλήλων στους ΟΤΑ, λόγω βλαβών στα απορριμματοφόρα. Όπως σχολίασε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Καζαντζίδης, η πόλη παραμένει σε κάποια σημεία με σκουπίδια, καθώς σημειώθηκαν πολλές βλάβες και λόγω αλλαγής στον τρόπο προμήθειας των ανταλλακτικών δεν υπήρξε λύση για τον Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, ο ίδιος εκτίμησε ότι η πόλη θα έχει «καθαρίσει» το απόγευμα της Τετάρτης.

Με αφορμή το θέμα αυτό, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι η κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύεται ανταλλακτικά για τις ανάγκες του ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τον υποχρεώνει να προβλέπει όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειασθεί στο μέλλον και να προχωρά σε τακτικούς διεθνείς διαγωνισμούς και για το τελευταίο ανταλλακτικό.

Και στον Πειραιά, τα σκουπίδια παραμένουν σε αρκετούς δρόμους καθώς μετά την απομάκρυνση 100 συμβασιούχων οι ρυθμοί αποκομιδή τους είναι απελπιστικά αργοί.

Μάλιστα, ο αντίδημαρχος Πειραιά, Παναγιώτης Αβραμίδης, με επιστολή προς τον απερχόμενο δήμαρχο Π. Φασούλα υπέβαλε την παραίτησή του, εξαιτίας του προβλήματος με τα σκουπίδια που έχει δημιουργηθεί στην πόλη, ενόψει και των εορτών.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Κατά την τετραετία, που σε λίγες εβδομάδες εκπνέει, προσπάθησα ακούραστα, σε βάρος των προσωπικών και οικογενειακών μου υποχρεώσεων, να ανταποκριθώ στη λαϊκή εντολή που πήραμε τον Οκτώβριο του 2006. Λόγοι, που άπτονται με το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στο Πειραιά αλλά σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτηση μου» τονίζει στην επιστολή του ο Π. Αβραμίδης

Στο μεταξύ η Νομαρχία Πειραιά, συνεχίζει στις πιο επιβαρυμένες περιοχές το πρόγραμμα απολύμανσης, απόσμωσης και απεντόμωσης στις ανθυγιεινές εστίες σκουπιδιών.

Ροή Ειδήσεων