ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Τι αλλάζει σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια - Νέα μέτρα για γάμους, βαφτίσεις

Κορονοϊός: Τι αλλάζει σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια - Νέα μέτρα για γάμους, βαφτίσεις
INTIME NEWS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις:Σε ισχύ τέθηκαν από τη Δευτέρα (03/08) νέα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα - Τι αλλάζει στα καταστήματα εστίασης (μπαρ, καφέ κ.λπ.) και και σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες)

Νέα μέτρα έφερε η έκρηξη των κρουσμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Προκειμένου να ανασχεθεί η διασπορά του ιού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλίας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Κυριακή 9 Αυγούστου υπάρχει απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κοκ), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Εξαίρεση αποτελούν οι πελάτες των χώρων εστίασης και οι ιατρικές περιπτώσεις, όπως άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά κάτω των 3 ετών. Ακόμη γίνεται αυστηρή σύσταση χρήσης μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νικος Χαρδαλιάς από την Δευτέρα 3 Αυγούστου η διασκέδαση σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης αλλάζει καθώς οι θαμώνες θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι και η πληρότητα των χώρων θα περιορίζεται μόνο σε καθήμενους, με τους ίδιους περιορισμούς ως προς την τήρηση αποστάσεων που ισχύουν και τώρα.

Τα νέα μέτρα

Μετά από σχετική πρόταση και συνεννόηση με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:

  • Από 1 Αυγούστου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας, με εξαίρεση τους χώρους εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα.
  • Από 1 έως 15 Αυγούστου αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε δομές ευάλωτων ομάδων, νοσοκομεία και γηροκομεία. Στα νοσοκομεία, όπου κρίνεται αναγκαίο, δύναται να υπάρχει ένας συνοδός με ειδική άδεια. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού.
  • Από 3 έως 9 Αυγούστου ρητή απαγόρευση όρθιων πελατών σε κλαμπ και μπαρ
  • Παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών μέχρι τέλος Αυγούστου
  • Θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων και κηδειών μέχρι και τις 15 Αυγούστου
  • Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όταν δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις
  • Επεκτείνεται ο περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, έως και την 31η Αυγούστου
  • Παρατείνεται έως 15 Αυγούστου η αναστολή πτήσεων για Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια.
  • Έως τις 15 Αυγούστου παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ pcr 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).
  • Παρατείνονται έως τις 31 Αυγούστου τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
Δείτε εδώ την απόφαση για την χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους

Εντατικοί έλεγχοι και λουκέτα σε μπαρ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έλεγχοι των Αρχών στα μπαρ όλης της χώρας, με τα πρόστιμα που επιβάλλονται να είναι τσουχτερά.

Το Σάββατο μπήκε «λουκέτο» σε δύο μπαρ της Χαλκιδικής, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής έκλεισε και μπαρ της Κύμης εξαιτίας του συνωστισμού.

«Λουκέτο» σε μπαρ στην Εύβοια

Συγκεκριμένα στις 4 τα ξημερώματα και μετά από καταγγελία ότι στα μπαρ της παραλίας της Κύμης στην Εύβοια υπάρχει συνωστισμός η αστυνομία προχώρησε στο κλείσιμο ενός μπαρ για 15 ημέρες για συνωστισμό.

Ωστόσο επιβλήθηκε και πρόστιμο των 10.000 ευρώ, σύμφωνα με το evima.

Σφραγίστηκαν δύο μπαρ στη Χαλκιδική

Επίσης, δύο μπαρ στη Χαλκιδική έπειτα από ελέγχους της Αστυνομίας, κατά τις οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορoνοϊού.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική τα δυο μπαρ σφραγίστηκαν για 15 ημέρες, αφού κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΡΤ: Απίστευτο! Δείτε τι έπαιζε το βράδυ της Κυριακής