MEDIA

Απίστευτο! Δείτε τι έπαιζε η ΕΡΤ το βράδυ της Κυριακής

Απίστευτο! Δείτε τι έπαιζε η ΕΡΤ το βράδυ της Κυριακής

Έκπληκτοι έμειναν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ sports το βράδυ της Κυριακής (2/8).

Όσοι συντονίστηκαν στο κρατικό κανάλι είδαν να μεταδίδεται σε επανάληψη η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Μπορεί να έχουν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια από τον Αύγουστο του 2004 όμως παρακολουθώντας τα στιγμιότυπα εκείνης της εποχής, θυμηθήκαμε την περίοδο που η Ελλάδα ήταν στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής και τα διθυραμβικά σχόλια που απέσπασε για την διοργάνωση των αγώνων.

Εποχές, που δεν θυμίζουν σε τίποτα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης που ακολούθησαν αλλά και της πρωτόγνωρης πραγματικότητας που βιώνει τους τελευταίους μήνες ολόκληρος ο πλανήτης, λόγω της πανδημίας που μάλιστα είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο.

Δείτε την gallery:

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, έλαβαν χώρα στην Αθήνα, από τις 13 έως τις 29 Αυγούστου 2004. Αυτή ήταν η 28η διοργάνωση Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ).

Συμμετείχαν περίπου 10.500 αθλητές μαζί με 5.500 προπονητές και συνοδούς από 201 χώρες.Υπήρξαν συνολικά 301 τελετές απονομής μεταλλίων από 28 διαφορετικά αθλήματα.

Για πρώτη φορά από το 1996, όλα τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών έλαβε χώρα ένας μεγάλος αριθμός αθλημάτων, ενώ τα υπόλοιπα διεξήχθησαν στα προάστια της πόλης αλλά και στην Αττική.

Το ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου έγινε στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο. Από τους αθλητές ξεχώρισαν, ο Μάικλ Φελπς στην κολύμβηση, η Γερμανίδα Μπριγκίτε Φίσερ στο κανό/καγιάκ και ο Μαροκινός Χισάμ Ελ Γκερούζ.

Η Αθήνα επελέγη ως οικοδέσποινα πόλη το 1997, στην 106η Σύνοδο της ΔΟΕ στη Λοζάνη, αφού είχε χάσει την διοργάνωση των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1996, τον εορτασμό της 100ής επετείου των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το 1997, η Αθήνα ήταν βασισμένη για την επιλογή της κατά ένα μεγάλο μέρος σε μια έκκληση στην ολυμπιακή ιστορία. Στον τελευταίο κύκλο της ψηφοφορίας, η Αθήνα νίκησε τη Ρώμη, με 66 ψήφους προς 41. Πριν από αυτό, το Μπουένος Άιρες, η Στοκχόλμη, το Κέιπ Τάουν και το Σαν Χουάν είχαν ήδη αποκλειστεί αφού είχαν λάβει μόνο μερικές ψήφους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αλλάζουν όλα στη διασκέδαση -Τι ισχύει από αύριο σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια