ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Κινητοποιήσεις για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείου

Καλαμάτα: Κινητοποιήσεις για τη δημιουργία λιγνιτωρυχείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν κάτοικοι και φορείς της Πυλίας, για το ενδεχόμενο αδειοδότησης λιγνιτωρυχείου στην περιοχή τους από ιδιωτική εταιρεία.

Το ραντεβού, το οποίο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης φορέων στην Κορώνη, έχει δοθεί για την Κυριακή στο Χωματερό Μεσσηνίας.

Παράλληλα αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην Τρίπολη, κατά την επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, όταν θα συζητηθεί η γνωμοδότηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Να σημειώσουμε ότι ήδη το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου συζήτησε για αρκετές ώρες το θέμα εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Πυλίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, χωρίς να λάβει συγκεκριμένη απόφαση, αλλά μετέθεσε τη συζήτησή του για την επόμενη συνεδρίαση, ενώ ο περιφερειάρχης είπε ότι θα στείλει επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων.

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν την υλοποίηση της επένδυσης υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία λιγνιτωρυχείου θα αλλοιώσει την τουριστική φυσιογνωμία της περιοχής και οι θέσεις εργασίας που θα προσφέρει θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα χαθούν.