ΕΛΛΑΔΑ

Η απάντηση στην καταγγελία για τους εμβολιασμούς «με άνωθεν εντολή» στο «Σωτηρία»

Η απάντηση στην καταγγελία για τους εμβολιασμούς «με άνωθεν εντολή» στο «Σωτηρία»
InTime

Εμβόλιο κορονοϊού: Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από τον Παναγιώτη Παπανικολάου, Νευροχειρουργό, Διευθυντή κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά και Γενικό Γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, στο «Σωτηρία» αναβλήθηκε εμβολιασμός υγειονομικών για να εμβολιαστούν υπουργοί της κυβέρνησης, γεγονός που διαψεύδεται από τον διοικητή του νοσοκομείου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Παναγιώτης Παπανικολάου, Νευροχειρουργός, Διευθυντής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά, Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στα social media, την Τρίτη (29.12), στο νοσοκομείο «Σωτήρια» υπήρξε αναβολή του εμβολιασμού υγειονομικών υπαλλήλων, «με άνωθεν εντολή», όπως ανέφερε, έτσι ώστε να εμβολιαστούν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης.

«Σήμερα 29/12 στο "Σωτηρία" (υποτίθεται ναυαρχίδα της χώρας στην μάχη ενάντια στην επιδημία από τον Μάρτιο) με άνωθεν εντολή ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ο προγραμματισμένος εμβολιασμός δεκάδων υγειονομικών και στην θέση τους εμβολιάστηκαν ισάριθμοι υπουργοί και παρατρεχάμενοι. ΝΤΡΟΠΗ», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter o κ. Παπανικολάου, επισημαίνοντας μάλιστα στο σχόλιό του τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Λίγη ώρα αργότερα, ο διοικητής του νοσοκομείου Σωκράτης Μητσιάδης, με προσωπική του δήλωση έδωσε τη δική του διάσταση στο θέμα. «Σήμερα στο ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά», ήταν η προσωπική δήλωση του Διοικητή ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Επίσημη δήλωση για το θέμα, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Όπως εξήγησε, το πρώτο διήμερο των εμβολιασμών στο «Σωτηρία» έχουν ήδη διεξαχθεί 195 και ανέφερε πως η καθυστέρηση που υπήρξε την Τρίτη είχε να κάνει με το γεγονός ότι διεξάγονται περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Μάλιστα, τόνισε πως οι υπερβολικές αντιδράσεις σε μια διαδικασία που είναι στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής δεν βοηθούν κανέναν.

Η δήλωση του Μάριου Θεμιστοκλέους

«Το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς.

Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά.

Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα, θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση σκληρών μέτρων σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη - Πού θα γίνει άρση