ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Επιχείρηση «λιακάδες»! Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε βουνά, θάλασσες και πάρκα λόγω καλοκαιρίας

Lockdown: Επιχείρηση «λιακάδες»! Έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. σε βουνά, θάλασσες και πάρκα λόγω καλοκαιρίας

Οι Αρχές αλλά και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού αλλά και οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο της αστυνομίας για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού λόγω της ανησυχίας που προκαλεί η αύξηση της θερμοκρασίας καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις πως χιλιάδες πολίτες θα βγουν από τα σπίτια τους.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει από το πρωί και αναμένεται να είναι εντατικοί στις εξόδους της πόλης με στόχο να αποτραπεί ο συγχρωτισμός και να αποφευχθεί η μετάδοση της πανδημίας.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξουν συχνές περιπολίες, ηχητικά μηνύματα, drones ενώ σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα και θα γίνουν συλλήψεις.

Με την προσοχή στα... βουνά!

Σε κλοιό θα βρεθούν οι ορεινοί όγκοι, κυρίως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, αλλά και το παραθαλάσσιο μέτωπο, από τα Νότια Προάστια ως και τον Πειραιά.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κάλεσε την Παρασκευή τους πολίτες να μην χαλαρώσουν και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα.

«Η προσπάθειά μας αυτή μετράει ήδη 10 μήνες και είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση. Δεν είναι όμως η στιγμή για να επιδείξουμε πιο χαλαρή συμπεριφορά στην τήρηση των μέτρων. Δεν πρέπει να αφήσουμε την πανδημία να επιστρέψει δριμύτερη μετά τους τόσους κόπους που έχουμε όλοι καταβάλλει».

Καπραβέλος: Προσοχή τις επόμενες μέρες

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με το τρίτο κύμα του κορονοϊού έκρουσε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος

«Αν ακούω ότι οι νεκροί είναι λίγοι, δεν πήραμε κανένα μάθημα. Βιώσαμε ανείπωτη τραγωδία. Δεν έχει κάνει με αριθμούς, αλλά με οικογένειες. Να μη πάθουμε τα ίδια Φεβρουάριο και Μάρτιο. Να προσέξουμε τον Γενάρη. Ο ιός είναι εδώ δεν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Ο ιός ολοκληρώνει το κύκλο του τον Μάρτιο» τόνισε.

«Να μη βιώσουμε τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος στο τρίτο» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στην Θεσσαλονίκη και εν γένει την βόρεια Ελλάδα, που έως τώρα επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα υπήρξε τον Οκτώβριο.

«Τότε έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα και δεν λήφθηκαν. Δεν υπολογίστηκε το ιικο φορτίο και η διασπορά. Αφέθηκε ο ιός και έκανε μεγάλη καταστροφή. Ακόμα την βιώνουμε» σημείωσε, υποδεικνύοντας την αργή αποκλιμάκωση των εισαγόμενων στις ΜΕΘ αλλά και όσων εκδημούν από την Covid-19.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Υψηλό ιικό φορτίο σε Γαλάτσι, Βύρωνα - Πού είναι τα περισσότερα κρούσματα στην Αττική