ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Σύψας: Με τις εικόνες που είδαμε δεν ξέρω αν η αγορά μπορεί να είναι ανοιχτή

Κορονοϊός – Σύψας: Με τις εικόνες που είδαμε δεν ξέρω αν η αγορά μπορεί να είναι ανοιχτή

«Η επιτροπή πρέπει να επιληφθεί του θέματος» δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τα καταστήματα.

«Παίζουμε με τη φωτιά. Δεν ξέρω αν με τις εικόνες αυτές θα μπορεί να συνεχίσει η αγορά να είναι ανοιχτή. Η επιδημία συνεχίζει ακάθεκτη» είπε αρχικά ο κ. Σύψας με αφορμή τις εικόνες των τελευταίων ημερών σε δρόμους όπως η Ερμού.

«Η επιτροπή πρέπει να επιληφθεί αυτού του θέματος. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μείνει άπραγη η επιτροπή» συμπλήρωσε ο κ. Σύψας προσθέτοντας ότι «θέλω να δω και την επίδραση αυτών των καταστάσεων στην επιδημία».

«Να σας υπενθυμίσω ότι τέτοιες εικόνες είχαμε δει τα Χριστούγεννα στο Harrod’s και δείτε τώρα που είναι το Λονδίνο. Οι εικόνες της Ερμού δεν μας δείχνουν αποστάσεις αλλά συνωστισμό» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση της κινητικότητας που θα είναι μεγαλύτερη αυτή την εβδομάδα εξηγώντας ότι «όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιστρέφουν στο σπίτι τους και η διασπορά γίνεται ενδοοικογενειακά».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να υπάρξουν και ενδιάμεσα μέτρα. Δεν μπορεί να μείνει έτσι η κατάσταση, αν δεν κάνουμε κάτι με αυτές τις εικόνες θα έχουμε πρόβλημα».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη και για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με την προϋπόθεση ότι η επιδημία θα μείνει σταθερή. Αν έχουμε αυξητικές τάσεις γιατί οι μαθητές λυκείου συμπεριφέρονται σαν ενήλικες όσον αφορά την διασπορά της νόσου».

Δείτε όσα δήλωσε στο MEGA ο καθηγητής Νίκος Σύψας:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε σήμερα

Σήφης Βαλυράκης: Βρέθηκε νεκρός με τραύμα στο κεφάλι - Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές