ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Μεγάλη τηλεφωνική απάτη - Μην κάνετε αυτό το λάθος

Προσοχή! Μεγάλη τηλεφωνική απάτη - Μην κάνετε αυτό το λάθος

Τρεις τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη, σε Βιάννο και Φαιστό με λεία πάνω από 35 χιλιάδες ευρώ.

Σε αγώνα δρόμου βρίσκεται η Αστυνομία, προκειμένου να προλάβει τους δράστες και κυρίως να προειδοποιήσει ιδίως τους ηλικιωμένους κατοίκους της υπαίθρου, προκειμένου να μην αποδειχτούν εύκολη λεία στα χέρια των επιτήδειων, οι οποίοι ήδη έχουν «χτυπήσει» σε αρκετές περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, έχοντας αποσπάσει πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, εξαπατώντας τους ηλικιωμένους.

Στην πρώτη από αυτές τις περιπτώσεις, θύμα τηλεφωνικής απάτης έπεσε μία γυναίκα. Ο δράστης κάλεσε την 67χρονη, η οποία διαμένει σε περιοχή του Δήμου Βιάννου και κατάφερε να την πείσει ότι είναι τραπεζικός υπάλληλος, της είπε ότι έπρεπε να καταθέσει 8.600 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό για είσπραξη καθυστερημένης επιταγής από την Εφορία - κάτι που η ίδια έπραξε - με συνέπεια να ζημιωθεί πριν καταλάβει ότι πρόκειται για απάτη.

Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής στη συγκεκριμένη περίπτωση, διαπίστωσαν πάρα πολύ γρήγορα, ότι ο λογαριασμός ανήκει σε αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κινητοποίηση των Αρχών, αφού το ένα μετά το άλλο αποκαλύφθηκαν και άλλα περιστατικά, τα οποία έχουν εκτυλιχθεί σε περιοχή του Δήμου Μοιρών. Μάλιστα και ο Δήμος θέλησε με ανακοίνωσή του να προειδοποιήσει τους κατοίκους, καθώς μιλάμε ήδη για τρία περιστατικά, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Η μία γυναίκα στις Μοίρες, με δόλωμα την επιστροφή αναδρομικών, φαίνεται ότι ζημιώθηκε με ποσό που ξεπερνά τις 12 χιλιάδες ευρώ. Ο απατεώνας της είπε ότι προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία της επιστροφής αναδρομικών που περίμενε από τη σύνταξή της, θα μπορούσε να καταβάλει αυτό το ποσό έτσι ώστε η διαδικασία να κινηθεί πολύ γρήγορα και βεβαίως όταν θα «απελευθερωνόταν» το ποσό των 26 χιλιάδων ευρώ που περίμενε να πάρει ως αναδρομικά, θα έπαιρνε πίσω και τις 12 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης ένας ακόμη ηλικιωμένος από την περιοχή του Δήμου Φαιστού, πείστηκε να καταβάλλει 15.400 ευρώ, προκειμένου να εισπράξει με διαδικασίες που του παρουσίασαν οι απατεώνες τηλεφωνικά, ποσό 40.000 ευρώ ως επιστροφή. Ο άνθρωπος έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα όταν διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

Μιλάμε για επανειλημμένα κρούσματα, τα οποία έχουν σημειωθεί σε περιοχές του νομού Ηρακλείου και βεβαίως οι Αρχές συνεριστούν πολύ μεγάλη προσοχή από τους ανθρώπους σε όλες τις συναλλαγές τους και μάλιστα αστυνομικοί γυρίζουν πόρτα – πόρτα ενημερώνοντας και τα τραπεζικά καταστήματα, για τυχόν ανάλογες μεγάλες αναλήψεις χρημάτων από ηλικιωμένους, να φροντίζουν να ενημερώνουν τους ανθρώπους για να προλάβουν τέτοια περιστατικά.

Πηγή - neakriti.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Αυτή είναι η εισήγηση του υπουργείου Ανάπτυξης για τα καταστήματα