Αθήνα: Επεισόδια σε συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (vid)

Ευδοκία Μύτιλη

Επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και αντεξουσιαστές σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας στην συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου για σειρά δολοφονιών τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Μπαράζ κινητοποιήσεων σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Από τις 8 Ιανουαρίου, πραγματοποιεί απεργία πείνας, διεκδικώντας την άμεση μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον Δομοκό όπου και κρατείται.

Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας με την κατάσταση της υγείας του να κρίνεται κρίσιμη. Η πορεία ξεκίνησε στις 17:00 στα Προπύλαια, στο πλαίσιο δράσεων της τρίτης πανελλαδικής ημέρας αλληλεγγύης στο μέλος της «17Ν».

Ωστόσο το κέντρο της Αθήνας είναι περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πριν από λίγο δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, κάνοντας χρήση χημικών.

Υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, περίπου 100 άτομα άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα υπέρ Κουφοντίνα, αποκαλώντας τον -μεταξύ άλλων- «αγωνιστή».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Στο «χείλος» του τρίτου κύματος και του ολικού lockdown - Έως και 1.700 μολύνσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved