ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Στο «χείλος» του τρίτου κύματος και του ολικού lockdown - Έως και 1.700 μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα: Στο «χείλος» του τρίτου κύματος και του ολικού lockdown - Έως και 1.700 μολύνσεις
INTIME

Κρούσματα σήμερα: Έντονη ανησυχία εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με ένα νέο σκληρό - ολικό lockdown να προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση. 

Αυτό εισηγήθηκε άλλωστε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ήδη, τις τελευταίες ημέρες, οι λοιμωξιολόγοι είχαν κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου, εξετάζοντας και αναλύοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε όλες τις «κόκκινες» περιοχές και κυρίως στην Αττική, όπου καθημερινά τα κρούσματα ανέρχονται στα μισά και πλέον των νέων μολύνσεων που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Στα αυξημένα κρούσματα έρχονται να προστεθούν και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, με τα περιστατικά των νέων στελεχών του ιού που καταγράφονται κάθε μέρα, να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Την ίδια στιγμή, ασφυκτική είναι η πίεση που έχει προκληθεί και πάλι στο σύστημα υγείας, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι διπλάσιες των εξιτηρίων.

Παραθέτοντας τα δεδομένα των τελευταίων ημερών στην έκτακτη σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας μίλησε για δεδομένα, που δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση.

«Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, στις 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7/2, 245 και στις 8/2, 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μία μέρα», είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε πως, «την περίοδο 24/1-3/2 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Δίνουμε μάχη με τον χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα δεδομένα που θα παρουσιάσει σήμερα ο ΕΟΔΥ στην ουσία οδηγούν στην επιβολή καθολικού Lockdown. Ενδεικτικό είναι, ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι τα κρούσματα είναι πάνω από 1.200, ενώ μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 1.700.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων - Προς ολικό lockdown η Αττική