ΕΛΛΑΔΑ

Ασφυκτική η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική: Μόνο 12 κρεβάτια κενά

Ασφυκτική η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική: Μόνο 12 κρεβάτια κενά

Παραμένει πολύ δύσκολη η κατάσταση με τις ΜΕΘ στην Αττική με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία να μιλά για μόνο 12 κενά κρεβάτια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι «ουσιαστικά κλίνη ΜΕΘ κενή σε νοσοκομείο προκειμένου να υποδεχθεί διασωληνωμένο περιστατικό κορονοϊού από άλλο νοσοκομείο δεν υφίσταται».

Σύμφωνα με την καταγραφή της ΠΟΕΔΗΝ για τα κρεβάτια ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής έχει ως εξής:

Γεμάτα τα νοσοκομεία ΣΩΤΗΡΙΑ με 84 ασθενείς, ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ με 45 ασθενείς, το ΑΤΤΙΚΟ με 33 ασθενείς, το ΘΡΙΑΣΙΟ με 17 ασθενείς, το ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ με 12 ασθενείς, το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ με 14 ασθενείς, το ΕΛΠΙΣ με 6 ασθενείς.

Στο ΚΑΤ που νοσηλεύει 23 ασθενείς μένουν 3 κενές κλίνες ενώ περιμένει δύο περιστατικά, το ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ νοσηλεύει 7 ασθενείς και έχε 2 κενές κλίνες, ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ φιλοξενεί 10 ασθενείς και διαθέτει 4 κενές κλίνες, το ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ με 14 ασθενείς έχει 2 κενές κλίνες και το ΝΙΜΤΣ στο οποίο νοσηλεύονται 5 ασθενείς διαθέτει μια κενή κλίνη

Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει, τέλος, ότι «στο κοντινό νοσοκομείο της ΧΑΛΚΙΔΑΣ νοσηλεύονται 11 ασθενείς στη ΜΕΘ και διαθέτει μόνο ένα κενό κρεβάτι».

Πελώνη σε έξαρση ο κορονοϊός

Για νέα έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αποδίδοντας την κατάσταση στον καιρό και τις μεταλλάξεις.

Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «την περασμένη εβδομάδα, η διασπορά εμφάνισε αυξητική τάση στις 56 από τις 76 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Τα νέα κρούσματα κυμάνθηκαν στα 1.500 ανά ημέρα και το Σύστημα Υγείας δέχεται έντονη, πίεση ιδίως στην Αττική, όπου ανοίγουν νέες κλίνες Μ.Ε.Θ. ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες».

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η επιδημιολογική κατάσταση σήμερα απαιτεί αυξημένη προσοχή προκειμένου να διανύσουμε το τελευταίο μίλι του μαραθωνίου με ασφάλεια και να βγούμε από την περιπέτεια μια ώρα αρχύτερα» συμπλήρωσε η κυρία Πελώνη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις