Κορονοϊός: Εκτός ΜΕΘ το βρέφος των 6 ημερών - Ψάχνουν πώς κόλλησε τον ιό

Newsbomb

Pixabay

Ευχάριστα είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του νεογνού που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και είχε εισαχθεί στην ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού.

Πρόκειται για τον νεότερο ασθενή με COVID-19 στην χώρα μας.

Το μόλις 6 ημερών βρέφος είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας.

Το ερώτημα στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πώς κόλλησε, κι αυτό, διότι όταν η μητέρα του πήγε να γεννήσει στο «Αλεξάνδρα», έκανε rapid τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο ο ιός να ήταν σε στάδιο επώασης και να μην ανιχνεύεται, η μητέρα του βρέφους θα πραγματοποιήσει και μοριακό τεστ.

Εάν, εντέλει, δεν έχει κολλήσει από την μητέρα του θα πρέπει να αναζητηθεί από πού κόλλησε εντός νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται 9 παιδάκια με κορονοϊό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε χθες στο Newsbomb.gr,για το έξι ημερών βρέφος αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία αναφορικά με τις νοσηλείες παιδιών.

Σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν για νοσηλείες παιδιών που έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 20 παιδάκια με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία. Στα δυο παίδων και στο Ιπποκράτειο. Είναι κυρίως παιδιά που η ηλικία τους είναι μαθητών του Δημοτικού. Για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε περίπτωση που ανοίξουν ξανά τα σχολεία».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε επίσης ότι: «Στα νοσοκομεία έρχονται πολλά παιδιά που είναι θετικά και δεν τα κρατάνε για νοσηλεία γιατί δεν έχουν βαριά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί στη συνέχεια αν βρεθούν στο σχολείο να υπάρχει διασπορά σε άλλα παιδιά, σε γονείς και σε δασκάλους».

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Αν ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να γίνει μόνο με μαζικά τεστ σε μαθητές και δασκάλους, ακόμα και στους γονείς. Δεν γίνεται να ανοίξουν όπως την προηγούμενη φορά που άνοιξαν χωρίς τεστ και φτάσαμε ξανά σε τέτοιο σημείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά Δευτέρα: Ανοιχτά τα πάρκα για πέταγμα χαρταετού - Οι 6 εξαιρέσεις στη μετακίνηση εκτός νομού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved