ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Βγαίνει από τη ΜΕΘ το πέντε ημερών βρέφος – Μεγάλη προσοχή στα παιδιά

Γιαννάκος στο Newsbomb.gr: Βγαίνει από τη ΜΕΘ το πέντε ημερών βρέφος – Μεγάλη προσοχή στα παιδιά

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μίλησε στο Newsbomb.gr για το πέντε ημερών βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» έχοντας βρεθεί θετικό στον κορονοϊό. Τι είπε για τη διασπορά στα παιδιά και τους κινδύνους στα σχολεία.

Μια από τις πλέον δυσάρεστες ειδήσεις της ημέρας ήταν η νοσηλεία ενός βρέφους μόλις πέντε ημερών, το οποίο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ήταν αυτός που γνωστοποίησε την είδηση και το Newsbomb.gr επικοινώνησε μαζί του για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέμα.

Τα νέα, λοιπόν, για το πέντε ημερών βρέφος είναι αρκετά ευχάριστα, αφού αναμένεται πολύ σύντομα να βγει από τη ΜΕΘ και να νοσηλευτεί σε απλό δωμάτιο, στο έτερο νοσοκομείο παίδων, το «Αγία Σοφία».

«Η κατάστασή του είναι καλή. Πιθανότατα εντός των επόμενων ημερών, ίσως και ωρών, να βγει από τη ΜΕΘ. Δεν είναι διασωληνωμένο το παιδάκι, είναι σε καλή κατάσταση και σύντομα θα βγει από τη ΜΕΘ και θα μεταφερθεί στο «Αγία Σοφία», σε κανονική κλίνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος για το βρέφος.

Σχετικά με τα στοιχεία που υπάρχουν για νοσηλείες παιδιών που έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 20 παιδάκια με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε τρία νοσοκομεία. Στα δυο παίδων και στο Ιπποκράτειο. Είναι κυρίως παιδιά που η ηλικία τους είναι μαθητών του Δημοτικού. Για αυτό χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε περίπτωση που ανοίξουν ξανά τα σχολεία».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρόσθεσε επίσης ότι: «Στα νοσοκομεία έρχονται πολλά παιδιά που είναι θετικά και δεν τα κρατάνε για νοσηλεία γιατί δεν έχουν βαριά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί στη συνέχεια αν βρεθούν στο σχολείο να υπάρχει διασπορά σε άλλα παιδιά, σε γονείς και σε δασκάλους».

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Αν ανοίξουν τα σχολεία θα πρέπει να γίνει μόνο με μαζικά τεστ σε μαθητές και δασκάλους, ακόμα και στους γονείς. Δεν γίνεται να ανοίξουν όπως την προηγούμενη φορά που άνοιξαν χωρίς τεστ και φτάσαμε ξανά σε τέτοιο σημείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Βαριά η επιδημιολογική εικόνα της Αττικής - Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία