ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Άνοιξε παράνομα το πολυκατάστημα «Notos» στο κέντρο της Αθήνας - To «σφράγισε» η ΕΛΑΣ

Άνοιξε παράνομα το κατάστημα Notos
INTIME NEWS

Lockdown: Πρεμιέρα σήμερα για το άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά όχι των εμπορικών και malls, αλλά κάποιοι δεν πειθάρχησαν.

Το πολυκατάστημα «Notos» στο κέντρο της Αθήνας άνοιξε το πρωί της Δευτέρας κανονικά τις πόρτες του, χωρίς ωστόσο να προβλέπεται η επαναλειτουργία του, και υποδεχόταν καταναλωτές, με τη μέθοδο του «click away» και του «click in shop».

Η παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου ήταν άμεση καθώς κλιμάκιο έσπευσε στο σημείο και επέβαλε τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, ύψους 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον διευθυντή του καταστήματος.

Στο σημείο μετέβη και η αστυνομία, όπου έκανε ελέγχους στον χώρο και στη συνέχεια υποχρέωσε τους υπευθύνους να «κατεβάσουν ρολά».

Υπενθυμίζεται ότι στο ΦΕΚ επισημαίνεται ότι τα εμπορικά κέντρα (mall), τα εκπτωτικά καταστήματα (οutlet) και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops in a shop) ενώ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως για παράδειγμα η Αττική, θα παραμείνουν κλειστά και μόνο στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως αυξημένου κινδύνου θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο click away.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Όλη η απολογία της 36χρονης - «Ζητώ συγγνώμη - Θέλω μια δεύτερη ευκαιρία»