ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμός: Αυτά είναι τα SMS που ήδη πήγαν στους 30άρηδες για να κλείσουν ραντεβού

Εμβολιασμός: Αυτά είναι τα SMS που ήδη πήγαν στους 30άρηδες για να κλείσουν ραντεβού
InTime

Εμβόλιο κορονοϊού: Άνοιξε ήδη η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών έτσι ώστε να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Όπως ήταν γνωστό, τη Μεγάλη Τρίτη (27.04) αναμενόταν να ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι πολίτες ηλικίας από 30 ως 39 ετών. Η πλατφόρμα, ωστόσο, άνοιξε από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας (26.04) καθώς ήδη άρχισαν να πηγαίνουν στους πολίτες μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα έτσι ώστε να προχωρήσουν στο κλείσιμο των ραντεβού για την πρώτη, και στη συνέχεια τη δεύτερη, δόση του εμβολίου.

Μήνυμα στο τηλέφωνό τους ή στο e-mail τους, έλαβαν οι πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση. Το μήνυμα αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι προτεραιοποιήθηκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Δείτε το μήνυμα για τον εμβολιασμό που πήγε ήδη στους πρώτους 30άρηδες

Το μήνυμα για τον εμβολιασμό
Το SMS που λαμβάνουν από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας οι 30άρηδες για τον εμβολιασμόNewsbomb.gr

Για ποιους ανοίγουν οι εμβολιασμοί τη Μεγάλη Εβδομάδα

Διευκρινίσεις αναφορικά με την εθνική επιχείρηση εμβολιασμών έδωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 2.870.000 πολίτες. Oi 2.025.000 από αυτούς χουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 19,3% και 845.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις, ποσοστό 8%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από 5 Μαΐου. Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν είπε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αναφέρθηκε στην δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς -εκτάκτως λόγω αποθεμάτων του εμβολίου Astrazeneca- που αφορά τις ηλικίες 30-39 ενώ από την Μεγάλη Πέμπτη 29 Απρίλίου για την ηλικιακή ομάδα 40-44, ενώ από το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τα άτομα ηλικίας 45-49.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για την ηλικιακή ομάδα 30-39 όσοι κλείσουν ραντεβού από την Μεγάλη Τρίτη, από την επόμενη μέρα θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους.

Πλατφόρμα εμβολιασμού
Η εικόνα που βλέπουν όσοι μπαίνουν στην πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών από τη Μεγάλη Δευτέρα (26.04)emvolio.gov.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Λεονταρισμοί» Ερντογάν για γενοκτονία Αρμενίων: «Λάθος» των ΗΠΑ, να ανακαλέσουν την αναγνώριση