ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Όπου «φύγει-φύγει» με τα πλοία – Με τις βεβαιώσεις στα χέρια οι ταξιδιώτες

Πειραιάς Λιμάνι
INTIME

Αυξημένη κίνηση το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά με τους ταξιδιώτες να επιβιβάζονται στα πλοία με τις βεβαιώσεις στα χέρια

Να αξιοποιήσουν την πρώτη ημέρα ελευθερίας για τα ταξίδια εκτός νομού αποφάσισαν εκατοντάδες πολίτες που έσπευσαν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Κρατώντας τις βεβαιώσεις στα χέρια είτε αυτές αφορούσαν το αρνητικό self test είτε τον εμβολιασμό, οι Αθηναίοι μπήκαν στα πλοία με τους ελέγχους να είναι εξαιρετικά αυστηροί.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε, μάλιστα, και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος ανακοίνωσε την αύξηση της πληρότητας στη χωρητικότητα στα πλοία.

Συγκεκριμένα στο 85% θα είναι η χωρητικότητα στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Η πληρότητα 80% αφορά, μάλιστα, και τα ταχύπλοα, εφόσον διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

Για τα ταξίδια προς τα νησιά, με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια - που είναι προσβάσιμες οδικά - θα απαιτείται η χρήση του Green Pass.

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο εκδίδεται 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε PCR test 72 ωρών ή Rapid Test 24 ωρών ή Self Test 24 ωρών. Αποδεκτή είναι και η βεβαίωση νόσησης, έχοντας εκδοθεί 2 μήνες μετά τη νόσηση και έχει ισχύ για εννέα μήνες.

Ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά από τις ακτοπλοϊκές αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες, ενώ υπόχρεοι είναι όλοι οι ταξιδιώτες, Έλληνες και αλλοδαποί, άνω των 5 ετών. Το self-test θα πρέπει να δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ενώ το PLF θα συνεχίσει να ισχύει για τους εισερχόμενους τουρίστες στη χώρα.

H εκκίνηση της επιχείρησης «Ανοίγουμε πανιά»

Εκκίνηση για τον ελληνικό τουρισμό σήμερα (14.05), με την επίσημη παρουσίαση να γίνεται την Πέμπτη (13.05) στο Σούνιο από τον υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πως η Ελλάδα ανοίγει τον τουρισμό με ασφάλεια και με συγκεκριμένες ζώνες άμυνας. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τα έσοδα τη φετινή σεζόν θα είναι περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για διακοπές στην Ελλάδα

Τέλος Ιούνιου θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση «γαλάζια Ελευθερία» για τους εμβολισμούς στα νησιά πάνω από 10.000 κατοίκους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πορεία τις τουριστικής κίνησης στα νησιά τους επόμενους μήνες, δήλωσε χθες ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως είπε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για διακοπές στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Επίσης, αύριο ανοίγει η πύλη των Ευζώνων που είναι σημαντική για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και το Ορμένιο προανήγγειλε ο υπουργός Τουρισμού.

Τα μέτρα που θα ισχύουν για τον τουρισμό

  1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:
    a. Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
    b. Πιστοποιητικό εμβολιασμού
    c. PCR test έως και 72 ώρες πριν
    d. Πιστοποιητικό ανάρρωσης
    e. Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06
  2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test
  3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.
  4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό
  5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων

Συνδιαφήμιση της χώρας με 18 αεροπορικές και 76 Tour Operators

Φέτος ο ΕΟΤ για πρώτη φορά, όπως εξήγησε ο κ. Φραγκάκης, πραγματοποιεί συνδιαφήμιση με 18 αεροπορικές εταιρίες αλλά και 76 Tour Operators, συνολικού προϋπολογισμού 10,6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΤ θα τρέξει, μεταξύ άλλων, έξυπνες ψηφιακές καμπάνιες, συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ. Στο μεταξύ ο κ. Φραγκάκης ανακοίνωσε ότι είναι επίσημα στον αέρα σε δοκιμαστική φάση η νέα διαδικτυακή πύλη του ΕΟΤ το γνωστό Visit Greece, όπου τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ξεχωριστή του παρουσίαση.

Δείτε τα σποτ της φετινής καμπάνιας του τουρισμού

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος του lockdown! Άλμα ελευθερίας από σήμερα – Τι αλλάζει στη ζωή μας