ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θεοχάρης στο Newsbomb.gr: Περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρσι

Θεοχάρης στο Newsbomb.gr: Περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρσι
InTime

Ανοίγουμε τον τουρισμό με ασφάλεια, δήλωσε στο Newsbomb.gr ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης από το Σούνιο, όπου παρουσίασε το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού. Αισιόδοξος πως τα έσοδα από την τουριστική βιομηχανία θα είναι περισσότερα το 2021 σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Ο κ. Θεοχάρης στις δηλώσεις του στο Newsbomb.gr, επεσήμανε πως η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή από πλευράς τουριστικών εσόδων. Επισήμανε, ωστόσο, πως βάσει των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, ο βασικός στόχος είναι η ποιότητα του brand της Ελλάδας και η ισχυροποίηση της ηγετικής της θέσης στην τουριστική βιομηχανία.

«Στην παρούσα φάση οι αριθμητικές εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού δεν είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, καθώς η κατάσταση σε παγκόσμιο επίπεδο με την πανδημία παραμένει ρευστή και μια αρνητική εξέλιξη με την επιδημιολογική κρίση μπορεί να ανατρέψει τους σχεδιασμούς. Γι’ αυτό το λόγο εμείς δίνουμε έμφαση στο να προβάλλουμε το τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε στο εξωτερικό και να το ισχυροποιήσουμε», σημείωσε.

Άνοιγμα με ασφάλεια και ζώνες άμυνας

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, ο τουρισμός στην Ελλάδα ανοίγει με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο:

«Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς», επεσήμανε ο υπουργός.

Το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνει με τα εξής πρωτόκολλα:

  1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:
    -Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
    -Πιστοποιητικό εμβολιασμού
    -PCR test έως και 72 ώρες πριν
    -Πιστοποιητικό ανάρρωσης
    -Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06
  2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test
  3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.
  4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό
  5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός 2021: Με σύνθημα «All you want is Greece» άνοιξε... πανιά από το Σούνιο