ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ίο μετά τα κρούσματα σε 18άρηδες από κορονοπάρτι

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ίο μετά τα κρούσματα σε 18άρηδες από κορονοπάρτι

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Ραφήνα όταν δόθηκε σήμα πως στο πλοίο «Super Express» που αναχώρησε από την Ιό, επέβαιναν νεαροί με ύποπτα συμπτώματα. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ περίμενε τους ταξιδιώτες στο λιμάνι, όπου τους υπέβαλε σε τεστ Covid-19, με τα κρούσματα να ανέρχονται σε 14.

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκεται η Ίος μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο νησί. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κ. Γκίκα Γκίκα, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, στις 2 με 3 Ιουλίου, αμέσως μετά το τέλος των Πανελληνίων εξετάσεων, έφτασαν στο νησί περισσότερα από 1.000 παιδιά. Στη συνέχεια, την πρώτη και δεύτερη ημέρα κάποια παιδιά άρχισαν να έχουν συμπτώματα. Έκαναν αρχικά rapid test και στη συνέχεια μοριακά τεστ στο Κέντρο Υγείας, τα οποία βγήκαν θετικά, με αποτέλεσμα να μπουν σε καραντίνα.

Τόνισε δε πως στην Ίο, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί όποτε δεν περιμένει μεγάλη διασπορά στο νησί.

Ωστόσο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται προς το μεσημέρι στο νησί προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση και αν έχει υπάρξει διασπορά.

Συναγερμός στο λιμάνι της Ραφήνας

14 κρούσματα στη Ραφήνα από το πλοίο

Αμέσως μόλις έφτασε το πλοίο υγειονομική «βόμβα» στο λιμάνι της Ραφήνας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ έσπευσαν να κάνουν έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Στο εν λόγω πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες επέβαιναν 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ίο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το γκρουπ που θεωρούνταν ύποπτο - 81 άτομα - παρέμεινε απομονωμένο.

Στα 81 test που διενεργήθηκαν ανευρέθηκαν 14 θετικά (17,28% θετικότητα) με το μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων να είναι 18,9 έτη.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος έκανε έκκληση για ελέγχους των ταξιδιωτών πριν την επιστροφή τους στην Αθήνα.

«Ήταν ευτυχής σύμπτωση αυτό που συνέβη χθες το βράδυ γιατί μπορεί κάποιοι να νόσησαν από όσους ήταν στο πάρτι, ωστόσο μέσα στο πλοίο ήταν μόνοι τους. Έτσι μπορέσαμε να τους ελέγξουμε ώστε να μην μπουν στην Αττική και να υπάρξει διασπορά. Το καλό είναι ότι οι νέοι που συμμετείχαν στο πάρτι εξετάστηκαν στον ΕΟΔΥ», είπε ο κ. Μπουρνούς μιλώντας στο Newsbomb.gr και την Ευδοκία Μύτιλη.

Ο κ. Μπουρνούς ζήτησε «να πραγματοποιούν και ένα τεστ οι ταξιδιώτες από την Αθήνα όταν επιστρέφουν γιατί μπορεί να έχουν φύγει αρνητικοί και να επιστρέφουν θετικοί και να μην το γνωρίζουν».

«Μας τρομάζουν τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού μιλάμε για ατομική ευθύνη του νέου απέναντι στην οικογένειά του», κατέληξε ο κ. Μπουρνούς στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το 4ο κύμα της πανδημίας φρενάρει ανασχηματισμό και φέρνει εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ