Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: «Βόμβα» οι 1,5 εκατ. ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών – Τι φοβόμαστε

Διαμαντόπουλος Χρήστος

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, και το ενδεχόμενο πολύ μεγαλύτερης αύξησης των ημερησίων κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» σε βάθος χρόνου μίλησε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος - Ποιοι είναι οι φόβοι για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» και τονίζουν πως μόνο ο εμβολιασμός θα βοηθήσει στη διαχείριση της πανδημίας.

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν αρκετές προσελεύσεις νέων ατόμων με πυρετό και με ελαφρά συμπτωματολογία. Υπάρχουν 5-10 εισαγωγές (ηλικίας 18-40) και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι, τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, στο Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Αύγουστος θα είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε 5.000 - 6.000 κρούσματα την ημέρα. Όμως αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο είναι αν ο ιός φτάσει στου περίπου 1,5 εκατ. ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που μέχρι σήμερα είχαν ποσοστό θνησιμότητας πάνω από 60% (από τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ).

Τέλος, προκειμένου να δείξει την σοβαρότητα της κατάστασης ανέφερε ότι «από εδώ και πέρα όλοι θα νοσήσουμε αφού οι κοινωνία είναι ανοιχτή. Αυτό που μου προκαλεί τρόμο είναι τι θα γίνει με τους μεγάλους σε ηλικία που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο. Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο η πίεση που θα δεχθεί ξανά το ΕΣΥ θα είναι πολύ μεγάλη και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγηθούμε».

Ενδεικτικό της κατάστασης με τη διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα, αποτελεί και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που αναφέρει ότι εκ των 334 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 219 αφορούν στο στέλεχος Delta, 97 αφορούν στο Alpha, 16 αφορούν στο Βeta και 2 αφορούν στο Gamma.

Η κατάσταση στη χώρα

Στην Αττική τα συνολικά κρούσματα για την Πέμπτη (22/7) είναι 1.066 ενώ στην Θεσσαλονίκη εκτοξεύτηκαν στα 243. και στην Κρήτη 286.

Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική σήμερα είναι εξής:

  • Ανατολική Αττική 118
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 146
  • Δυτική Αττική 41
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 121
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 287
  • Νήσοι 19
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 152
  • Πειραιάς 182

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός- Χαρδαλιάς: Δύο τεστ κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση-τουρισμό

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved