ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Καλύμνου – Λέρου στο Newsbomb.gr: Μεγάλο λάθος να παρθούν μέτρα περιορισμού στη Λέρο

Λέρος κορονοϊός lockdown
INTIME

O δήμαρχος Καλύμνου - Λέρου, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε ότι δεν θα προκύψει επιδημιολογικό πρόβλημα με την Λέρο.

Ο δήμαρχος Καλύμνου – Λέρου, Μιχαήλ Κόλιας, μιλώντας στο newsbomb.gr, εκτίμησε, αναφορικά με τα σενάρια επιβολής μέτρων στη Λέρο, πως « δεν θα προκύψει θέμα στο νησί, καθώς οι πολίτες σέβονται και τηρούν τα μέτρα», σημειώνοντας, παράλληλα, πως θα ήταν μεγάλο λάθος να παρθούν μέτρα περιορισμού, ενώ υπογράμμισε πως πάνω από το 85% στο νησί είναι εμβολιασμένοι.

Ακόμη, ο κ. Κόλιας σημείωσε ότι σε όλους τους χώρους, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της εστίασης, τηρούνται αυστηρώς τα μέτρα – όπως προβλέπονται από το πρωτόκολλο – τονίζοντας ότι «θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην ξεφύγει (επιδημιολογικά) η κατάσταση».

Ποια νησιά είναι κοντά στο «κόκκινο»

Σημειώνεται πως στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών βρίσκονται δημοφιλή νησιά, που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Πρόκειται για τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Σέριφο, την Αντίπαρο, την Κω, τη Σίφνο, τη Λέρο και τη Μήλο, στα οποία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και φαίνονται ότι ένα βήμα από το «κόκκινο».

Οι επιστήμονες και η κυβέρνηση παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα στα παραπάνω νησιά και έχουγ ενταθεί οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά και να μην χρειαστεί να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα πλήξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και γενικότερα τον τουρισμό εν όψει μάλιστα του Αυγούστου, όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αν και έχουν ξεκαθαρίσει πως όπου κριθεί αναγκαίο θα επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μίνι lockdown στη Μύκονο, θέλουν να αποφύγουν ανάλογους περιορισμούς σε άλλα νησιά και μάλιστα τον Αύγουστο. Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας στα νησιά που εμφανίζουν αυξητική τάση στις νέες μολύνσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12 - 15 ετών