ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα κληρώνει για τη Μύκονο - Οι ανησυχίες και για άλλα νησιά και η στρατηγική της κυβέρνησης

Σήμερα κληρώνει για τη Μύκονο -  Οι ανησυχίες και για άλλα νησιά και η στρατηγική της κυβέρνησης

Αξιολογήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση της Μυκόνου- Σε αγωνία οι επιχειρηματίες για τις τελικές αποφάσεις. 

Σήμερα «κληρώνει» για την άρση των περιορισμών στη Μύκονο, με τους επιχειρηματίες του νησιού να βρίσκονται σε αγωνία για τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με με πληροφορίες χθες αξιολογήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση στο νησί και αναμένεται οι ειδικοί να αποφανθούν αν τελικώς αρθεί το μίνι lockdown. Αυτό πάντως που τονίζουν οι επιστήμονες είναι πως ακόμα και αν μπει τέλος στα μέτρα που έχουγ επιβληθεί στη Μύκονο, θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής, όπως και η χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός

Σημειώνεται πως οι περιορισμοί, δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 έως τις 6 το πρωί και η απαγόρευση μουσικής καθόλη τη διάρκεια του 24ωρου στη Μύκονο ισχύουν μέχρι σήμερα το πρωί.

Εν τω μεταξύ στο επίκεντρο της προσοχής των ειδικών βρίσκονται κι αλλά δημοφιλή νησιά, που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Πρόκειται για τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Σέριφο, την Αντίπαρο, την Κω, τη Σίφνο, τη Λέρο και τη Μήλο, στα οποία καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και φαίνονται ότι ένα βήμα από το «κόκκινο».

Οι επιστήμονες και η κυβέρνηση παρακολουθούν στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα στα παραπάνω νησιά και έχουγ ενταθεί οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά και να μην χρειαστεί να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα, τα οποία θα πλήξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και γενικότερα τον τουρισμό εν όψει μάλιστα του Αυγούστου, όπου κορυφώνεται η τουριστική κίνηση.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αν και έχουν ξεκαθαρίσει πως όπου κριθεί αναγκαίο θα επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το μίνι lockdown στη Μύκονο, θέλουν να αποφύγουν ανάλογους περιορισμούς σε άλλα νησιά και μάλιστα τον Αύγουστο. Πάντως όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας στα νησιά που εμφανίζουν αυξητική τάση στις νέες μολύνσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.