ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Τώρα: Καίγονται σπίτια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες

Φωτιά Τώρα: Καίγονται σπίτια σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες
INTIME

Φωτιά: Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, με τις Αφίδνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία να έρχονται αντιμέτωπες με την πύρινη λαίλαπα.

Ανεξέλεγκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη και πλέον έχει μπει σε Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που «καβάλησε» στις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης (05/08) την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου μπήκε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τις Αφίδνες καίγοντας τα πρώτα σπίτια.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κόκκαλης, είπε πως τα σημεία της Εθνικής Οδού που υπάρχει κίνδυνος να περάσει η φωτιά είναι τρία, στις Αφίδνες, στη Δροσοπηγή και σε ένα σημείο στα διόδια.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν προληπτικά Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, Οικισμός Ποντίων, αλλά προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια.

Όσον αφορά τον Άγιο Στέφανο, ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως δεν έχει εκκενωθεί προς το παρόν καθώς, «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Κάηκαν σπίτια σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Δροσοπηγή

Για την πλευρά της Εθνικής προς Πάρνηθα, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως, «εχουν καεί πολλά σπίτια σε Δροσοπηγή και Αφίδνες αλλά δεν γνωρίζουμε για την ώρα τον αριθμό. Αυτό θα το δούμε αύριο το μεσημέρι αν έχουν ησυχάσει τα πράγματα ώστε να γίνει καταμέτρηση».

Κάηκαν σπίτια στις Αφίδνες

«Τα μέτωπα είναι πάρα πολλά, γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τη Πυροσβεστική, τη Περιφέρεια και τον στρατό. Από κει και πέρα παίζει ρόλο και ο άνεμος που αλλάζει κατεύθυνση», πρόσθεσε.

«Εκτός από Αφίδνες και Δροσοπηγή πρέπει να έχουν καεί σπίτια και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Τα ακριανά σπίτια πρέπει να έχουν καεί. Η Αγία Τριάδα είναι πιο ψηλά και δεν έφτασε η φωτιά σε σπίτια», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συγκλονιστικές εικόνες - Δείτε την πυρκαγιά να «καταπίνει» τα πάντα