ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ: Οι νέες ημερομηνίες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία

5G
pixabay

Εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας της απόδοσης του φάσματος των 700 MHZ στην κινητή τηλεφωνία και τα δίκτυα 5G ("Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ") θα ολοκληρωθεί σε νέες ημερομηνίες.

Με την διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Η μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος στις νέες συχνότητες έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ στις υπόλοιπες, το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλάζει ως εξής:

  • Αττική - νέα ημερομηνία: 03/09/2021
  • Ναύπλιο - νέα ημερομηνία: 03/09/2021
  • Λαμία - νέα ημερομηνία: 17/09/2021
  • Κόρινθος - νέα ημερομηνία: 17/09/2021

Οι πολίτες χρειάζεται μόνο να επανασυντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη με βάση το ανωτέρο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί ανά περιοχή.

Η διαδικασία δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση.

Το χρονοδιάγραμμα βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στις 30/9/2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown - Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική