ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί «μαϊμού»: «Δίνουν μέχρι και 200 ευρώ για την απόκτηση πλαστών πιστοποιητικών»

Εμβολιασμοί «μαϊμού» πλαστά πιστοποιητικά
Intime News

Πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών και υγειονομικών για κυκλώματα που εκτός από πιστοποιητικά εμβολισμού, εκδίδουν έναντι αμοιβής rapid και μοριακά τεστ νόσησης

Για οργανωμένη συμπεριφορά αντιεμβολιαστών και για «ταρίφα» 100-200 ευρώ για την απόκτηση πράσινου πάσου κάνει λόγο η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες γιατρών και υγειονομικών για κυκλώματα που εκτός από πιστοποιητικά εμβολισμού, εκδίδουν έναντι αμοιβής rapid και μοριακά τεστ νόσησης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και αντιεμβολιαστές όπως συνέβη στην περίπτωση της Καρδίτσας που παρεισφρέουν στις εμβολιαστικές γραμμές με όποιες συνεπειες έχει αυτό.

«Έχω αναφορές από πολλές περιοχές της χώρας και προκύπτει από την πίεση που υπάρχει τώρα στην κοινωνία για να λάβουν τα προνόμια των εμβολιασμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η ίδια ανέφερε ότι αυτές οι πιέσεις εντάθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι γίνονται τηλεφωνικά όποτε δεν είναι καταγεγραμένες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πίεση είναι μεγάλη και συντεταγμένη και ότι γι' αυτό αναφέρεται σε μια οργανωμένη προσπάθεια.

Παράλληλα μίλησε και για ομάδες που δίνουν γραμμές συμπεριφοράς και σε κάποιους που είναι ανυποψίαστοι δίνοντας ως παράδειγμα την άρνηση σε διασωλήνωση. «Καταγράφονται πανομοιότυπες συμπεριφορές καθημερινά στα ιατρεία της χώρας», είπε ενδεικτικά.

Η κυρία Μαστοράκου ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Θεμιστοκλέους για αυτές τις καταγγελίες και αναφορές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα του μεγάλου συνθέτη - Την Πέμπτη η κηδεία

Τρίτη δόση εμβολίου: Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιες ομάδες του πληθυσμού αφορά

Κηδεία Mad Clip: Θλίψη, σπινιαρίσματα και εκατοντάδες θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο» στον τράπερ