ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρές τρεις μοναχές σε μοναστήρι που δεν είχαν εμβολιαστεί

Μοναχές Θεσσαλονίκη
Τρεις νεκρές μοναχές από κορονοϊό σε γυναικείο μοναστήρι της ανατολικής Θεσσαλονίκης - Καμία μοναχή της μονής δεν έχει εμβολιαστεί
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Τρεις νεκρές μοναχές από κορονοϊό σε γυναικείο μοναστήρι της ανατολικής Θεσσαλονίκης - Καμία μοναχή της μονής δεν έχει εμβολιαστεί

«Κόκκινος» συναγερμός έχει σημάνει στις Δημοτικές Κοινότητες Πλαγιαρίου – Επανομής, στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας επιβεβαιωμένων θανάτων τριών μοναχών από χριστιανική αδελφότητα που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Στη συγκεκριμένη χριστιανική αδελφότητα διαβιούν συνολικά 17 μοναχές, εκ των οποίων οι έξι είναι εμβολιασμένες και οι 11 ανεμβολίαστες. Οι πληροφορίες του ThessToday.gr αναφέρουν πως μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι μοναχών, ηλικίας 63 και 78 και 82 ετών.

Ο πρώτος θάνατος σημειώθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, ο δεύτερος στις 6 Οκτωβρίου και ο τρίτος χθες, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ενώ μεταξύ των θυμάτων ήταν και η ηγουμένη της χριστιανικής αδελφότητας. Σύμφωνα με πηγές από την αδελφότητα, η 63χρονη νοσούσε με ήπια συμπτώματα 18 μέρες και μία μέρα πριν καταλήξει ανέβασε υψηλό πυρετό.

Η «φωλιά» κορωνοϊού που εξαπλώθηκε εντός του μοναστηριού δεν άφησε ανεπηρέαστες και τις υπόλοιπες γυναίκες της αδελφότητας, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάποιες νοσηλεύονται με covid, ενώ, η μία από τις ασθενείς είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το δραματικό είναι ότι πριν καταγραφούν οι θάνατοι η πλειονότητα των μελών της αδελφότητας αρνούνταν όχι μόνο να εμβολιαστούν αλλά και να μεταφερθούν σε υγειονομική δομή για τη νοσηλεία τους. Τις ασθενείς που νοσούσαν με κορωνοϊό περιέθαλπε μία μοναχή, η οποία στο παρελθόν είχε εντοπιστεί θετική στην covid-19.

Τι απαντά η Μητρόπολη

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημο, ο οποίος έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς, όπως ανέφερε, εντός της αδελφότητας υπάρχουν και γιατροί. «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι μέσα στην αδελφότητα υπάρχουν ιατροί, οι οποίοι παρακολουθούν συχνά τα κρούσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «ως Μητρόπολη έχουμε ενημερωθεί και παρακολουθούμε κι εμείς το θέμα, παρά το γεγονός ότι οι αδελφότητες έχουν ιδιωτικό χαρακτήρα και δεν υπάγονται στη Μητρόπολη».

«Θερίζει» ο κορονοϊός στην Επανομή

Επειδή η συγκεκριμένη αδελφότητα στεγάζεται σε μοναστήρι του Πλαγιαρίου που συνορεύει με την Επανομή, επικρατεί ανησυχία από τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στις δύο περιοχές λόγω των μετακινήσεων ανεμβολίαστων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ThessToday.gr, στη Δημοτική Ενότητα Επανομής έχει εμφανιστεί δραματική αύξηση των κρουσμάτων. Ο λόγος έξαρσης του κορωνοϊού που τείνει σε «εστία διασποράς» στην περιοχή είναι η καθημερινή μετακίνηση πολιτών, καθώς και η συμμετοχή σε λειτουργίες της Αδελφότητας.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πλαγιαρίου, Νίκος Κουλέτας εκφράζει την ανησυχία του στο ThessToday.gr, καθώς όπως είπε παρατηρείται μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα στην Επανομή. «Στην Επανομή “θερίζει” ο κορωνοϊός. Δεν… προλαβαίνουν να μετρούν κρούσματα, ειδικά σε νέα παιδιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: thesstoday.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μάθαμε πότε ξεκινάει γυρίσματα η ταινία-φινάλε των Peaky Blinders

Δείτε το τελικό τρέιλερ του Dune λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Squid Game: 10 fun facts για τη σειρά που σαρώνει στο Netflix - Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr