Εισβολή στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κεφαλονιά – Πυροβόλησε ο αξιωματικός υπηρεσίας

Χρήστος Γιαννούλης

Φωτογραφία αρχείου
Facebook

Έντονο επεισόδιο στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το βράδυ της Τρίτης, όταν 20 κουκουλοφόροι εισήλθαν στη Σχολή και ο αξιωματικός υπηρεσίας αναγκάστηκε να πυροβολήσει για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το βράδυ της Τρίτης (12.10) περίπου 20 άτομα, με κουκούλες, μάσκες full face και κραδαίνοντας ρόπαλα, ξύλα και πέτρες βρέθηκαν στον εξωτερικό χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Μάλιστα, κινήθηκαν απειλητικά προς τους χώρους διαμονής των σπουδαστών της Σχολής.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, οι εισβολείς «έγιναν αντιληπτοί από τον Διοικητή της Ακαδημίας καθώς και βαθμοφόρο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να προστατέψουν τους διαμένοντες σπουδαστές καθώς και τις εγκαταστάσεις της Σχολής, ζητώντας από τα εν λόγω άτομα να απομακρυνθούν».

Οι εισβολείς, ωστόσο, ενώ αρχικά έδειξαν να απομακρύνονται στη συνέχεια επέτρεψαν και αιφνιδιαστικά μπήκαν ξανά στον ίδιο χώρο, με τον Διοικητή να προσπαθεί να τους απωθήσει αλλά να μην τα καταφέρνει καθώς δέχθηκε χτυπήματα που τον έριξαν στο έδαφος, ενώ επίθεση δέχθηκε και ο αξιωματικός υπηρεσίας.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με το υπουργείο, «στην προσπάθειά του να αμυνθεί, να απεγκλωβίσει τον Διοικητή και να προστατεύσει την ακεραιότητα των σπουδαστών και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των υλικών της Σχολής, πυροβόλησε προειδοποιητικά σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα οι εισβολείς να υποχωρήσουν και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή».

Στη Σχολή έσπευσε όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με τον διοικητή και τον αξιωματικό υπηρεσίας να διακομίζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, από όπου εξήλθαν αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. «Από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός σε κάποιον από τους εξήντα δύο (62) σπουδαστές και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στον χώρο της Ακαδημίας, ενώ επί του εξωτερικού προαυλίου βρέθηκαν διάσπαρτα πέτρες, ξύλα και καδρόνια», αναφέρει το ΥΝΑΝΠ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» - Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved