ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα: Ολοταχώς για νέο «μαύρο ρεκόρ» - Φόβοι ακόμα και για 6.000 μολύνσεις

Φόβοι ακόμα και για 6.000 κρούσματα σήμερα
Φόβοι ακόμα και για 6.000 κρούσματα σήμερα
Intimenews

Κρούσματα σήμερα: Ανάλογα με τον αριθμό των τεστ που θα πραγματοποιηθούν, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να κινηθούν κοντά στις 6.000.

«Καλπάζει» η πανδημία στη χώρα μας, με τους επιδημιολογικούς δείκτες να επιδεινώνονται ραγδαία και προκαλούν ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς. Μετά το χθεσινό ρεκόρ των 5.449 νέων κρουσμάτων, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση σήμερα, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν σήμερα τις 5.500. Ανάλογα με τον αριθμό των τεστ που θα πραγματοποιηθούν, δεν αποκλείεται τα κρούσματα να κινηθούν κοντά στις 6.000.

Υπό αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και το απόγευμα ο υπουργός Υγείας θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Η κυβερνητική στρατηγική σε αυτό το στάδιο εδράζεται στο τρίπτυχο εμβολιασμός, ενίσχυση και η θωράκιση του ΕΣΥ και αναγκαίες προσαρμογές στο πλαίσιο των περιορισμών.

Όπως ξεκαθαρίζουν κυβερνητικές πηγές δεν πρόκειται να ληφθεί ούτε ένα οριζόντιο μέτρο που θα περιορίζει τις ελευθερίες όσων έχουν κάνει το εμβόλιο. Παράλληλα επισημαίνου πως δεν πρόκειται να ληφθούν μέτρα που θα αφορούν το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε τους εμβολιασμένους.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, το μόνο βέβαιο είναι πως θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και κατά πόσο οι καταστημάρχες προχωρούν σε επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους. Για τους ανοιχτούς χώρους στους οποίους κάθονται και ανεμβολίαστοι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στο εάν έχουν με πρόχειρες κατασκευές έχουν κλείσει τελείως και επομένως είναι ευκολότερη η μετάδοση του ιού.

Παράλληλα θα θεσπιστούν περαιτέρω κίνητρα για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία αλλά και η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»