ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Πλεύρη στις 6 το απόγευμα

Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης
Intimenews/Στέλιος Στεφάνου

Κορονοϊός: Σε έκτακτες ανακοινώσεις θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα, στις 18:00

Σήμερα, Τρίτη (02/11/2021) στις 13.00 συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμώνων και στις 18.00 θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η επιτροπή θα εξετάσει τον επιδημιολογικό χάρτη και αναμένεται να εισηγηθεί μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο». Όπως έχει επαναλάβει πολλές φορές το Μέγαρο Μαξίμου, δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα και περιορισμός στις ελευθερίες των εμβολιασμένων, ωστόσο ενδέχεται να επεκταθεί η χρήση μάσκας στις περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο, όπως και να αυξηθεί ο αριθμός των rapid-test για τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους, οι οποίοι υποχρεούνται σε έλεγχο. Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης των επιστημόνων θα βρεθούν οι μεικτοί χώροι στην εστίαση.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει και τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Η τροπολογία για τη θέσπιση κινήτρων σχετικά με τις μετακινήσεις γιατρών του ΕΣΥ και την παροχή υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, προς ενίσχυση των εφημεριών των νοσοκομείων ψηφίζεται αύριο, Τετάρτη (03/11/2021) στη Βουλή.

Τέλος, αναμένονται και οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τη χρήση ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω sms σε μη εμβολιασμένους πολίτες. Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Mega, εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία, προκειμένου να μπορέσει να γίνει χρήση των ΑΜΚΑ των ανεμβολίαστων -με τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων- έτσι ώστε να μπορούν να αποστέλλονται στα κινητά τους τηλέφωνα ενημερωτικά sms, καθώς και να γίνει μια προσπάθεια πειθούς από τους οικογενειακούς τους γιατρούς.

Aναφερόμενος δε στις διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι στην πρώτη συζητήθηκε με τους Περιφερειάρχες η συνδρομή τους στην εμβολιαστική προσπάθεια, καθώς και στη χορήγηση κινήτρων, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ. Η δεύτερη σύσκεψη ήταν καθιερωμένη και αφορούσε στην αποτύπωση της εικόνας του αριθμού των εμβολιασμών και της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Σχετικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προχώρησαν στο μέτρο αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, ωστόσο στις άλλες επαγγελματικές κατηγορίες θα πρέπει να υπολογιστούν οι όποιες συνέπειες.

Ο κορονοϊός επέστρεψε στην κορυφή της ατζέντας της κυβέρνησης υπό την σκιά του αρνητικού ρεκόρ της Δευτέρας όσον αφορά τα κρούσματα αλλά και την συνεχώς αυξανόμενη πίεση στο ΕΣΥ από τις νοσηλείες και τις διασωληνώσεις ειδικά σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ενδεικτικό το γεγονός του συναγερμού το γεγονός ότι, όπως έγραψε το Newsbomb.gr, σήμερα το πρωί μετά τον «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι το πρωί της Δευτέρας είχε γίνει και άλλη σύσκεψη υπό τους κ.κ. Γεραπετρίτη και Σκέρτσο επίσης για την πανδημία.

Η μεγάλη ανησυχία είναι το ενδεχόμενο να επιβεβαιωθούν τα μοντέλα, που επικαλέστηκε ο καθηγητής Θωμαΐδης το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με τα οποία η δυναμική της πανδημίας αυτή τη στιγμή μπορεί να δώσει μέχρι και περισσότερα από 10.000 κρούσματα στα μέσα Νοεμβρίου σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξουν νέα μέτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Tραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή η ποδηλάτισσα που παρασύρθηκε από φορτηγό

Δανάη Μπάρκα: Το πρώτο μήνυμα μετά το «χοντρή παρουσιάστρια» του Τάσου Ξιαρχό (photo)

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά τη δίκη για το βιτριόλι (pics)

Τάσος Ξιαρχό: Η απόπειρα αυτοκτονίας, τα «πισω-μπρος» στο Instagram και η «αμνησία»