ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τρεις ασθενείς σε κοντέινερ και έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Θριάσιο

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τρεις ασθενείς σε κοντέινερ και έξι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Θριάσιο
INTIME

H ραγδαία αύξηση εισαγωγών και νοσηλευόμενων ασθενών στο Θριάσιο νοσοκομείο, είχε ως αποτέλεσμα ασθενείς με COVID να νοσηλευτούν σε κοντέινερ την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Όλο και πιο ορατή γίνεται η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής στη χώρα, καθώς το τέταρτο κύμα κορoνοϊού επελαύνει πλέον με σφοδρότητα.

Νέα συγκλονιστική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Αφροδίτη Ρέτζιου, γιατρός του νοσοκομείου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στο Newbomb.gr, τρεις ασθενείς με κορονοϊό χθες Κυριακή 14 Νοεμβρίου, νοσηλευτήκαν σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου.

«Η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι χειρότερη από πέρσι, ασθενείς με COVID να νοσηλεύονται σε κοντέινερ και διασωληνωμένοι ασθενείς μη COVID σε απλές κλίνες. Το ΘΡΙΑΣΙΟ ολοκλήρωσε την εφημερία του Σαββάτου 13 Νοεμβρίου, με μηδενικές διαθέσιμες κλίνες COVID (απλής νοσηλείας και ΜΕΘ) ενώ 3 ασθενείς με COVID νοσηλεύονται σε κοντέινερ και 6 διασωληνωμένοι μη COVID ασθενείς νοσηλεύονται, εκτός ΜΕΘ, σε απλές κλίνες νοσηλείας, διατρέχοντας σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Newsbomb.gr, η πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ίδια, παραμένουν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, με περισσότερες από 220 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, στις οποίες προστέθηκαν οι αναστολές εργασίας 70 περίπου εργαζομένων.

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.869 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 80, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 536.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Νοεμβρίου, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η νοσηλεία των ασθενών στο Νοσοκομείο Θριάσιο γίνεται με απόλυτη ασφάλεια και σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών καθώς τηρούνται όλοι οι κανόνες και οι διαδικασίες που έχει θέσει σε ισχύ η Διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου. Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα σημειώνουμε ότι στο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί χώρος εξέτασης περιστατικών θετικών στον κορονοϊό ως επέκταση του χώρου των ΤΕΠ, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ προκειμένου να εξετάζονται και να αντιμετωπίζονται οι θετικοί στη νόσο ασθενείς με ασφάλεια. Όσοι ασθενείς χρήζουν εισαγωγής, μεταφέρονται στις κλίνες covid του νοσοκομείου στον τέταρτο όροφο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ με απόλυτη ασφάλεια ένα περιστατικό non-covid το οποίο είναι δηλωμένο στην πλατφόρμα του ΕΚΑΒ».

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Νοσοκομεία

Για μία κατάσταση «εκτός ελέγχου» στα δημόσια νοσοκομεία, με δεκάδες ασθενείς να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος που μίλησε στο Newsbomb.gr.

Αποτυπώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως: «δεκάδες διασωληνωμένα περιστατικά βρίσκονται καθημερινά εκτός ΜΕΘ με αποτέλεσμα πολλοί από τους ασθενείς να χάνουν ζωή τους».

«Περιμένουν μέρες να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Αδειάζει ένα κρεβάτι και περιμένουν διασωληνωμένοι στη λίστα. Δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι ελεύθερο. Δεκάδες ασθενείς βρίσκονται σε ράντζα» είπε. «ΜΕΘ ούτε για δείγμα» τόνισε.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννακος, είπε: «Στη Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση είναι ακόμα πιο απελπιστική καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα κρεβάτι κενό».

«Αδειάζει κρεβάτι και γεμίζει αμέσως από νοσηλευόμενους ασθενείς που είναι στο όριο της διασωλήνωσης. Η θνητότητα εκτός ΜΕΘ υπερβαίνει το 70%» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Οι εικόνες μέσα στα νοσοκομεία είναι αποκαρδιωτικές.

Οι ασθενείς πεθαίνουν στις εντατικές ή στα ράντζα και πλέον γιατροί και νοσηλευτές παίρνουν την πιο μεγάλη ευθύνη. Να αποφασίσουν ποιοι θα ζήσουν και ποιους θα αφήσουν να πεθάνουν. «Διαλέγουμε με βάση τα ηλικιακά κριτήρια ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει» τόνισε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ξαφνικά ο ηθοποιός Γιώργος Λώρης

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο

Πέτρος Φιλιππίδης: Σκληρή απάντηση στον πρώην συνεργάτη και φίλο του, Γιώργο Λέφα