ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Ένας νεκρός, απεγκλωβισμοί και πτώσεις δέντρων - Νέο κύμα προ των πυλών (pics+vids)

κακοκαιρία πλυμμύρες νεκρός άνδρας (26/11)
Προβλήματα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας
patrisnews

Ένας νεκρός, απεγκλωβισμοί, πτώσεις δέντρων και δρόμοι ποτάμια - Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας

Βαρύ είναι το πλήγμα της κακοκαιρίας στην Ηλεία, όπου ένας 65χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο. Την ίδια ώρα, δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική κυρίως στις περιοχές Γαστούνη και Βαρθολομιό, ενώ έχουν σταλεί μηχανήματα του Δήμου για να καθαρίσουν τους δρόμους που έχουν πλημμυρίσει.

Στο χωριό Κουρτέσι οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με σοβαρές ζημιές, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και επιχειρήσεις. Η κακοκαιρία επηρέασε και την περιοχή της Κρέστενας. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, από τη νεροποντή πλημμύρισαν χώροι του ισογείου στο νοσοκομείο της πόλης.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ από αύριο αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απεγκλώβισαν μαθητές Δημοτικού με… τρακτέρ

Από την έντονη βροχόπτωση απειλήθηκε και το δημοτικό σχολείο του Βαρθολομιού, καθώς οι γύρω δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα οι γονείς να μην έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν το σχολείο και να πάρουν τα παιδιά τους.

Για τον απεγκλωβισμό των μικρών μαθητών χρειάστηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού, όπου με τρακτέρ και άλλα οχήματα μετέφεραν τα παιδιά. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός της Βάρδας, σύμφωνα με το ilialive.

Αττική: Πλημμύρες και πτώσεις δέντρων

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Παρασκευής την Αττική, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους, υπόγεια και ισόγεια. Είναι ενδεικτικό ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μέχρι και τις 16.30 το απόγευμα 100 κλήσεις, εκ των οποίων οι 25 αφορούσαν σε μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικά, από τις 13:00 έως τις 16:30, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 100 κλήσεις:

  • 19 αντλήσεις υδάτων,
  • 42 κοπές δέντρων,
  • 25 μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο,
  • 14 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Δείτε φωτογραφίες από πτώση δέντρου στο Κολωνάκι:

Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στη Ζάκυνθο

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ξέσπασε δυνατή μπόρα στη Ζάκυνθο η οποία διήρκησε μέχρι τις 10 δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις κυρίως αλλά και σε ισόγεια και υπόγεια μέσα στην πόλη.

Παράλληλα, από τον ανεμοστρόβιλο, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), διαδοχικά συστήματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα μας από σήμερα Παρασκευή (26-11-2021) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο (27-11-2021) νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει από το απόγευμα το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και το βράδυ το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εισήγηση Επιτροπής: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Θρήνος για τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι: Φίλοι την αποχαιρετούν στα social media

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της μόλις την είδαν (video)