ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Μετράνε πληγές Ηλεία και Αλεποχώρι – Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους

Κακοκαιρία Ηλεία
Άνοιξε η Εθνική Οδός Πύργου - Πατρών που είχε κλείσει λόγω κακοκαιρίας.
Patris News

Κακοκαιρία: Τόνοι λάσπες, κατεστραμμένοι δρόμοι και περιουσίες και ένα ακόμα δύσκολο 24ωρο περιμένει τους κατοίκους της Ηλείας και του Αλεποχωρίου που χτυπήθηκαν ανελέητα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών.

Για ακόμα μια φορά ολόκληρες περιοχές της χώρας κινδύνευσαν να χαθούν κάτω από τα ορμητικά νερά και τη λάσπη που δημιουργήθηκε, μετά από σφοδρή κακοκαιρία. Αυτή τη φορά στο «μάτι» της καταστροφής βρέθηκαν τόσο η Ηλεία όσο και το Αλεποχώρι.

Το πλέον εξοργιστικό, ειδικότερα στη δεύτερη περίπτωση, αφορά φυσικά στα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού ωστόσο δεν έχει συμβεί το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση, με τα ολέθρια αποτελέσματα να κάνουν σήμερα (27.11) την εμφάνισή τους.

Σε απέραντη λίμνη μετατράπηκε ο κάμπος της Ηλείας

Μια ακόμα δύσκολη ημέρα, και ακόμα πιο δύσκολη νύχτα, περίμενε τους κατοίκους της Ηλείας το Σάββατο (27.11). Η κακοκαιρία αποδείχθηκε φονική καθώς κόστισε τη ζωή ενός 65χρονου, ενώ το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους περισσότερους να προσπαθούν να μετρήσουν τις πληγές τους και να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Σε αρκετές περιοχές στους δήμους Πηνειού και ΑνδραβίδαςΚυλλήνης άρχισε και καταγραφή των ζημιών, ωστόσο, από το απόγευμα ένα ακόμα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε την περιοχή.

Οι δρόμοι έγιναν ξανά χείμαρροι, ενώ για αρκετή ώρα έκλεισε εκ νέου η Εθνική Οδός ΠύργουΠατρών, η οποία λίγο πριν από τις 20:00 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία. Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή παραμένει δύσκολη, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν αναμένεται να εξασθενήσουν άμεσα.

«Πνίγηκε» στη λάσπη το Αλεποχώρι

Η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και προβλήματα και σε περιοχές που απέχουν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ο λόγος; Δεν έχουν γίνει τα αντιδιαβρωτικά έργα στο Αλεποχώρι, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Έξι μήνες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη, δεν έγιναν όσα έπρεπε με αποτέλεσμα τόνοι λάσπης να πνίξουν την περιοχή και να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, δεν έχει γίνει καν η δημοπράτηση των μελετών για τα έργα που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τις ισχυρές βροχές, καθώς το αποτέλεσμα είναι αυτό που παρακολούθησαν άπαντες το Σάββατο (27.11).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Με μοριακό τεστ η είσοδος στη Βρετανία για όλους τους ταξιδιώτες

Καιρός: Νέα επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Μετάλλαξη Όμικρον: Σε προληπτική καραντίνα πέντε Έλληνες που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική