Παγώνη στο Newsbomb.gr: Η αύξηση των εμβολιασμών θα φέρει μείωση κρουσμάτων και θανάτων

Newsbomb

Εν αναμονή των αναλύσεων βρίσκονται οι ειδικοί για την μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού
Intime - Φωτογραφία αρχείου

«Όσον αφορά στην Όμικρον περιμένουμε παρατηρήσουμε την μεταδοτικότητά της που νομίζω πως είναι μεγαλύτερη απ’ ότι λένε» σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Για την πορεία του εμβολιασμού αλλά και για την μετάλλαξη «Όμικρον» μίλησε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αρχικά η κυρία Παγώνη σημείωσε πως η αύξηση των εμβολιασμών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα αποτελεί πολύ θετική είδηση καθώς θα οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων και στη συνέχεια στη μείωση του αριθμού των θανάτων και των διασωληνεμώνων.

«Πιστεύουμε πως η αύξηση των εμβολιασμών θα φέρει μείωση κρουσμάτων, και μετά από ένα διάστημα, 15 – 20 ημερών θα πρέπει να αρχίσουν να πέφτουν και οι δείκτες όσον αφορά στους θανάτους και στους διασωληνωμένους. Αυτό υπολογίζουμε πως θα φανεί προς το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την μετάλλαξη «Όμικρον», η κυρία Παγώνη εμφανίστηκε προβληματισμένη τονίζοντας πως «σε δυο εβδομάδες θα έχουμε τα αποτελέσματα από τις έρευνες για να κάνουμε διαχείριση της παραλλαγής».

«Όσον αφορά στην Όμικρον περιμένουμε να δούμε αν την πιάνουν τα εμβόλια, που όπως φαίνεται την πιάνουν, και να παρατηρήσουμε την μεταδοτικότητά της που νομίζω πως είναι μεγαλύτερη απ’ ότι λένε» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 5.157 νέα περιστατικά Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 697 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 88 νέοι θάνατοι.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved