ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Μέτρα εδώ και τώρα: Με 15.000 κρούσματα την ημέρα δεν είμαστε για ρεβεγιόν και γλέντια

Μέτρα εδώ και τώρα: Με 15.000 κρούσματα την ημέρα δεν είμαστε για ρεβεγιόν και γλέντια
Πάρτε μέτρα ΤΩΡΑ να μην είναι αργά
INTIME NEWS / Φωτογραφία αρχείου

Κρούσματα σήμερα: Οι δεύτερες σκέψεις είναι μάλλον πιο σωστές – Η εξέλιξη της πανδημίας αλλάζει άρδην το σκηνικό από μέρα σε μέρα κι από ώρα σε ώρα – Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και στην κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο τα νέα περιοριστικά μέτρα να ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου – Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Ο ίδιος ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες να εφαρμοστούν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

Όπως αποκάλυψε η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο, Τετάρτη, όπου θα λάβει υπόψη τόσο τα σημερινά όσο και τα αυριανά κρούσματα.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο αρχικά νομίζαμε όλοι μας. Όπως έχουμε επισημάνει σε σχετική αρθρογραφία κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι μετά τις 3 Ιανουαρίου θα είναι «αργά για δάκρυα» και άσκησαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Εγώ δεν βιάζομαι να αναθεματίσω διότι η υπόθεση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Η λογική λέει ότι τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να ληφθούν νωρίτερα ακόμα κι αν κάτι τέτοιο προκαλέσει μια σχετική επιβάρυνση στην οικονομία λόγω της απώλειας εσόδων στην αγορά. Δεν θα τα βάλουμε στη ζυγαριά. Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Το έχει τονίσει πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευελπιστούμε ότι θα το κάνει και τώρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες ο Άντονι Φαούτσι, ο κορυφαίος Αμερικανός λοιμωξιολόγος με μήνυμά του προέτρεψε τους πολίτες των ΗΠΑ να μην κάνουν ρεβεγιόν και να αποφύγουν τους συνωστισμούς σε νυχτερινά μαγαζιά.

Οι προβλέψεις για 15.000 και 20.000 κρούσματα την ημέρα δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις. Δεν μπορούμε να συζητάμε για γλέντια και ρεβεγιόν. Η κατάσταση είναι πλέον «πολεμική» και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται ταχύτατα. Το σήμερα πρέπει να γίνει χθες και το αύριο να γίνει σήμερα για να κερδίσουμε χρόνο και ανθρώπινες ζωές.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου

  • Οι επιχειρήσεις σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι ανοιχτές έως τα μεσάνυχτα και μόνο με καθήμενους. Αν παρατηρηθούν παραβιάσεις θα σταματήσει και η μουσική. Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.
  • Τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή KΝ95) ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας, όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό
  • Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών. Ενώ για αυτό το διάστημα θα αυστηροποιηθούν και τα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Αναμένεται θλιβερό «μαύρο» ρεκόρ - Πάνω από 15.000 οι μολύνσεις

Έκτακτο επίδομα σε 630.000 δικαιούχους - Πότε θα το λάβουν - Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ - Ποια οχήματα αφορούν