Οργή για τους ανύπαρκτους δημάρχους - Πολίτες βάζουν... ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα

Newsbomb

Πέμπτη ημέρα αποκλεισμένοι οι κάτοικοι στα σπίτια τους
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Συνεχίζονται τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Ελπίδα, σε μερικούς από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των πολιτών και το χάος για πέμπτη διαδοχική ημέρα σε αρκετούς δήμους της Αττικής, με αρκετούς δρόμους να παραμένουν απροσπέλαστοι λόγω χιονιού.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Πεντέλη, όπου τόσο τα αυτοκίνητα όσο και τα σπίτια είναι ακόμα θαμμένα στο χιόνι.

Την ίδια ώρα τεράστια παραμένουν τα προβλήματα και στο Χαλάνδρι, όπου πολλά στενά παραμένουν αδιάβατα. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και στο Χαλάνδρι έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα το χιόνι να συγκεντρώνεται στα πεζοδρόμια.

Βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα για να ανοίξουν το δρόμο

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα για να νοικιάσουν μπουλντόζα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο από το χιόνι μπροστά από τα σπίτια τους.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Αττική: Έκθετοι οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής

Στις παραπάνω περιοχές η πλειονότητα των δρόμων δεν έχει αποχιονιστεί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και τη στιγμή που μιλάμε πολλές ανθρώπινες ζωές.

Στην Κηφισιά φταίνει τα... στραβοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα

Τι κι αν έχουν περάσει περισσότερες από 96 ώρες; Η αντίδραση των δημάρχων σε μερικούς από τους πιο «πλούσιους» δήμους της Αττικής περιορίστηκε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και... αστείες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την «ετοιμότητα» των δήμων και τον εκχιονισμό που βρίσκεται «σε εξέλιξη».

To Newsbomb.gr επικοινώνησε χθες Πέμπτη με τον δήμαρχο της Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος μας είπε ότι «οι κεντρικές αρτηρίες της Κηφισιάς δεν έκλεισαν ποτέ».

Αναφερόμενος στις συνοικιακές οδούς, σημείωσε πως «ξεκίνησε η προσπάθεια αποχιονισμού από την Τρίτη», υπογραμμίζοντας ότι «είτε με τόσο χιόνι είτε και με λιγότερα, ποτέ στην Κηφισιά δεν είχαμε πλήρως εκχιονισμένο το οδικό δίκτυο».

Ο κ. Θωμάκος εντόπισε το πρόβλημα και στα «στραβοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα τα οποία εμπορίζουν τη διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων». «Τμήμα της Κηφισιάς είναι ανωφερή και με απόκρυμνους δρόμους, κάτι που δυσκολεύει το έργο των συνεργείων και θέτει σε κίνδυνο και το εργατικό δυναμικό», κατέληξε.

Στο Χαλάνδρι φταίει ο ΔΕΔΔΗΕ

Η ΕΜΥ είχε κάνει λόγο για «κόκκινο» συναγερμό, οι συσκέψεις είχαν γίνει, ωστόσο κάποιοι φαίνεται πως μπέρδεψαν τις ημερομηνίες και πέταγαν... χαρταετό.

Δεν δικαιολογείται διαφορετικά ότι έχουμε Παρασκευή και χιλιάδες άνθρωποι όχι μόνο δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους εξαιτίας του πάγου και του χιονιού που υπάρχει απέξω, αλλά δεν έχουν ούτε ρεύμα.

Παρόμοιες καταστάσεις με τον δήμο Κηφισιάς βιώνει και το Χαλάνδρι του κυρίου Ρούσσου. Οι κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν για πέμπτη ημέρα να είναι εγκλωβισμένοι, με τους δρόμους να μην αποχιονιστεί και τους πολίτες να αδυνατούν επί της ουσίας να βγουν από τα σπίτια τους, εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή τους.

Σε επικοινωνία που είχε το Newsbomb.gr με τον κ. Ρουσσό, η απάντηση που πήραμε είναι ότι υπάρχουν 25 αναφορές για βλάβες στην ηλεκτροδότηση, αλλά δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Όσον αφορά το πολύπαθο οδικό δίκτυο, η απάντησή του τρεις μέρες μετά ήταν ότι «ο εκχιονισμός βρίσκεται σε εξέλιξη».

Κάτοικος της περιοχής δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το απόγευμα. Χαρακτηριστικά είπε «έχουμε ειδοποιήσει. Το γράψαμε και στην πλατφόρμα. Χθες το βράδυ μας μίλησαν και μας είπαν να αναμένουμε, καθώς βρίσκονται στην περιοχή μας» και πρόσθεσε «Μας κοροϊδεύουν». Σημείωσε δε ότι δεν έχουν ακόμη καμία ενημέρωση.

Ένας άλλος κάτοικος μίλησε στο Newsbomb.gr, λέγοντας πως επίσης είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα, ενώ σε κάθε επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ τους απαντούν πως «έρχονται», ενώ υπογράμμισε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η θέρμανση.

Στην Αγία Παρασκευή είναι... πολύ μεγάλο το οδικό δίκτυο

Στο οδικό δίκτυο των 130 χιλιομέτρων που καλείται να καλύψει ο δήμος Αγίας Παρασκευής εντόπισε το πρόβλημα ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, μιλώντας στο Newsbomb.gr. O κ. Ζορμπάς εκτίμησε ότι τα λεωφορεία μπορούν να κυκλοφορήσουν αλλά οι συνοικιακοί δρόμοι έχουν ακόμα πρόβλημα.

Αναφερόμενος στην ηλεκτροδότηση, εκτίμησε ότι περίπου 500 σπίτια αυτή την στιγμή είναι χωρίς ρεύμα. Και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή είναι τρία συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην Αγία Παρασκευή, αλλά μέχρις και χθες θεωρούσε απίθανο να επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Αττική: Έκθετοι οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved