ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: O Χρήστος Στυλιανίδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Οικονόμου στο Newsbomb.gr: O Χρήστος Στυλιανίδης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού
Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη

Την θέση ότι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς σχετικά από το Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας χαίρει της εμπιστοσύνης, συνεχίζουμε τις προσπάθειες να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε από τη σφοδρότητα των φαινομένων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Γιάννη Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει για το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ότι «εξακολουθώ να στηρίζω αυτή την επιλογή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις δομές και τις δυνατότητές του. Και φροντίζοντας η λειτουργία του Υπουργείου να γίνει αποτελεσματικότερη με την καλύτερη συνεργασία όλων των άλλων Υπουργείων».

Ο πρωθυπουργός είχε, επίσης, σημειώσει ότι «είναι αλήθεια πως οι υποδομές μιας μεσογειακής χώρας δεν είναι πάντα προσαρμοσμένες σε συνθήκες έντονων χιονοπτώσεων. Αν και παντού στον κόσμο το πολύ χιόνι φέρνει μεγάλα προβλήματα. Είναι εξίσου, όμως, αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: κράτος, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών».

«Είναι ξεκάθαρο και αν πρέπει να αντλήσουμε ένα μάθημα από τη μη επιτυχημένη διαχείριση αυτής της χιονοθύελλας είναι το γεγονός ότι σε συνθήκες κρίσεων τα κέντρα, οι προϊστάμενοι όλων αυτών των δομών, πρέπει να βρίσκονται μαζί, να αποφασίζουν και να δρουν αμέσως από κοινού. Και θα ακολουθήσουν άμεσα αλλαγές σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να έχουμε επιτροπές διαχείρισης κρίσεων που θα φέρουν όλους τους εμπλεκόμενους με πολύ σαφή και ξεκάθαρα πρωτόκολλα στον ίδιο χώρο, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα ασυνεννοησίας, καθυστέρησης στη λήψη αποφάσεων, αλλά και ενίοτε αποποίησης ευθυνών» είχε καταλήξει για το θέμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Ζητώ συγγνώμη, υπήρχαν παραλείψεις με την κακοκαιρία Ελπίδα που θα διορθωθούν

Οι αρρυθμίες της «Ελπίδας» φέρνουν αλλαγές – Σύγχρονο «υπερ-στρατηγείο» στο Μαρούσι

Στυλιανίδης: Η διαχείριση κρίσεων δεν γίνεται με γιουρούσια - Αναλάβαμε την ευθύνη