Νέος Βουτζάς: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – Έτοιμα να καταρρεύσουν σπίτια από την καθίζηση

Newsbomb

Πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη
Intime News

Επτά είναι τα σπίτια στο Νέο Βουτζά που κινδυνεύουν να βουλιάξουν καθώς η καθίζηση από τις βροχές έχει φτάσει τα τρία μέτρα

Ήδη κάτοικοι στην περιοχή του Νέου Βουτζά έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν αλλού στέγη ενώ απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να προχωρήσει τα απαραίτητα έργα, για να σώσουν τις κατοικίες τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμη Λέκκα, πρόκειται για ένα γεωλογικό φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη και εκτείνεται περίπου 400 μέτρα. Αυτό το γεωλογικό φαινόμενο ξεκίνησε από τον περσινό Απρίλιο. Σύμφωνα με τους κατοίκους, οι τελευταίες 3 εβδομάδες ήταν καθοριστικές.

«Είμαστε 25 ημέρες εδώ. Το φαινόμενο ξεκίνησε από τους 20 πόντους. Ειδοποιήσαμε τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα. Το φαινόμενο εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρα και βάθος 40 μέτρων. Όταν μπήκε η περιοχή στο σχέδιο, πούλησαν οικόπεδα πάνω στο ρέμα, δεν έγινε γεωλογική μελέτη. Η φωτιά που εξαφάνισε το δάσος επιτάχυνε το γεωλογικό φαινόμενο», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς σε δηλώσεις του στο Mega.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στη Gallery:

Και συμπλήρωσε: «Σήμερα εγκαταλείφθηκαν δύο σπίτια, το διπλανό σπίτι έχει πάθει μεγάλες υλικές ζημιές, πρέπει να γίνει κατεδάφιση και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες. Ο κ. Λέκκας είπε ότι είναι άμεση αναγκαιότητα να φύγει το βάρος από το συγκεκριμένο σημείο. Μίλησα με το υπουργείο Υποδομών και σήμερα αναμένονται τα κλιμάκια. Σήμερα κινδυνεύουν πέντε σπίτια που είναι σε αυτή τη ζώνη. Αλλά δεν έχουν γίνει γεωλογικές μελέτες ποτέ στην περιοχή. Ένας από τους παράγοντες που συνετέλεσαν στο φαινόμενο είναι η φωτιά. Κάναμε αίτημα ως δήμος να ενταχθούν στους πυρόπληκτους οι ιδιοκτήτες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέος Βουτζάς: Κρίσιμη η κατάσταση λόγω των καθιζήσεων - «Παλεύουμε με τον χρόνο» λέει ο δήμαρχος

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved