ΕΛΛΑΔΑ

«Ομοφοβικός ο Μητροπάνος», επιμένει ο Βαλιανάτος

«Ομοφοβικός ο Μητροπάνος»,  επιμένει ο Βαλιανάτος

Εξηγήσεις, γιατί απεκάλεσε τον Δημήτρη Μητροπάνο «ομοφοβικό», έδωσε ο κ. Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι σχετικές του αναφορές στο προφίλ του στο facebook, στο "Newsbomb.gr".

«Ως ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ενδιαφέρουν τα ελαττώματα των μεγάλων ανθρώπων. Δεν κατάλαβα γιατί ένας άνθρωπος που είναι μεγάλος, δεν έχει κι αυτός ελαττώματα», δήλωσε ο κ. Βαλλιανάτος στο "Newsbomb.gr", όταν ρωτήθηκε γιατί έγραψε το σχόλιο: «Δημήτρης Μητροπάνος, η υπέροχη λαϊκή φωνή ενός ομοφοβικού».

«Έκανα περιγραφή, όχι αξιολογική κρίση»

«Έκανα μια περιγραφή, όχι μια αξιολογική κρίση. Δεν είπα ότι κακώς ο Μητροπάνος αντιπαθεί τους ομοφυλόφιλους, είπα ότι τους αντιπαθεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι έχει σχολιάσει επανειλημμένα τον Δημήτρη Μητροπάνο για τις δηλώσεις του σχετικά με το εάν οι άνδρες, οι γυναίκες ή οι «γυναικωτοί» δεν πρέπει να χορεύουν τσιφτετέλι.

«Γι' αυτό έγραψα το σχόλιο. Όλη μου τη ζωή την έχω αφιερώσει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου», ανέφερε, σημειώνοντας: «Αν λες ότι οι γυναίκες ή οι "γυναικωτοί" δεν πρέπει να χορεύουν τσιφτετέλι, δεν είναι και ό, τι καλύτερο». «Πού είναι η πρόκληση;»

Μάλιστα, ο κ. Βαλλιανάτος τονίζει: «Δεν αμφισβητώ ότι είναι μεγάλος καλλιτέχνης. Τρεις λέξεις είναι το "υπέροχη λαϊκή φωνή" και δύο το "ομοφοβικού". Πείτε μου που είναι η πρόκληση. Πού είναι η βρισιά αν πεις ότι κάποιος δεν συμπαθεί τους ομοφυλόφιλους. Είπα ότι αυτός ο άνθρωπος είναι μεγάλος καλλιτέχνης, με υπέροχη λαϊκή φωνή, αλλά αντιπαθεί τους ομοφυλόφιλους».

«Προφανώς ήταν μια ευκαιρία –κι αυτό με χαροποιεί- να δει ο κόσμος το βάθος του ρατσισμού που υπάρχει στη χώρα μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν γιατί είπα ότι ο Μητροπάνος αντιπαθεί τους ομοφυλόφιλους. Σημαίνει δηλαδή ότι εκείνοι τους συμπαθούν» επισημαίνει.

Ζούμε σε χώρα του Μεσαίωνα

«Ο κόσμος δεν γνωρίζει ελληνικά. Οι περισσότεροι νόμιζαν ότι το «ομοφοβικός» που σημαίνει «αντιπαθώ τους ομοφυλόφιλους» σήμαινε ότι έλεγα ότι είναι ομοφυλόφιλος είναι ο ίδιος. Αυτό δείχνει πόσο αγράμματοι είναι. Η ουσία με ενδιαφέρει», σημειώνει.

Μάλιστα, ο κ. Βαλλιανάτος υποστηρίζει ότι οι απειλές που δέχθηκε από περίπου 700 άτομα είναι «μια καταπληκτική ευκαιρία για όποιον νομίζει ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ρατσισμός» να το αντιληφθεί ενώ αποδεικνύουν «σε τι χώρα του Μεσαίωνα ζούμε».

«Απαγορεύεται να πω τη γνώμη μου;» διερωτάται, ενώ υπογραμμίζει ότι το συγκεκριμένο σχόλιο έγινε στο προφίλ του στο facebook. «Δεν βγήκα στο Σύνταγμα, ούτε με τη ντουντούκα. Ανοιχτό το έχω, αλλά μου κάνει εντύπωση το θράσος», υποστηρίζει.

Διαβάστε ακόμη: Ο Δημήτρης Μητροπάνος μέσα από τα δικά του λόγια

Το τελευταίο ζεϊμπέκικο του Δημήτρη Μητροπάνου

Οι εκλογές και ο Τσοχατζόπουλος στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Ο Δημήτρης Μητροπάνος μιλάει για τον εαυτό του

Π. Ζήνα: Ξέσπασε σε λυγμούς για το θάνατο του Μητροπάνου

Ο πολιτικός κόσμος για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου

Ο «φύλακας-άγγελος» του Δημήτρη Μητροπάνου

H τελευταία συνέντευξη του Δημήτρη Μητροπάνου!

Δημήτρης Μητροπάνος: Αυτή ήταν η ζωή μου

Ο θάνατος του Δ. Μητροπάνου και τα ρίγη συγκίνησης στο Facebook

Δ. Μητροπάνος: Η συνάντηση-σταθμός με Μούτση και Ελευθερίου

Δ. Μητροπάνος: Τα δύσκολα χρόνια πριν την καταξίωση

Δημήτρης Μητροπάνος: Το προφητικό τραγούδι

Από οξύ πνευμονικό οίδημα εξέπνευσε ο Δημήτρης Μητροπάνος

Δημήτρης Μητροπάνος: Βίντεο και φωτογραφίες

Βίντεο:Συγκλονίζει η απώλεια του Δ. Μητροπάνου

«Έφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος