ΕΛΛΑΔΑ

Ιατροδικαστής Λέων για το θρίλερ της Πάτρας: Οι γιατροί βλέπουν εξωγενείς παράγοντες στους θανάτους

Ιατροδικαστής Λέων για το θρίλερ της Πάτρας: Οι γιατροί βλέπουν εξωγενείς παράγοντες στους θανάτους
Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επέμεινε ότι η καλύτερη πηγή πληροφορήσης για την υπόθεση είναι η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου
Pixabay

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επέμεινε ότι η καλύτερη πηγή πληροφορήσης για την υπόθεση είναι η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο θρίλερ της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε τρία χρόνια αναφέρθηκε εκ νέου ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις αναφορές των γιατρών στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως είπε ο κ. Λέων «προφανώς οι γιατροί εκτιμούν, με όσα βλέπουν, πως υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες που σχετίζονται με τις υποθέσεις θανάτου».

Για την ουσία της υπόθεσης ο Γρηγόρης Λέων επέμεινε εκ νέου ότι η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά είναι «η ίδια η μάνα, που μέσα στην αγωνία της, περιγράφει ακριβώς τι αντιμετωπίζει το παιδί της». «Δεν υπάρχει καλύτερη πηγή ενημέρωσης για όσα έγιναν στο νοσοκομείο. Η μητέρα έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και μιλήσει αρκετά για αυτό, πριν να προσλάβει δικηγόρο. Πρέπει αυτά να περιληφθούν στην δικογραφία» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

«Πρέπει να υπάρξει απομαγνητοφώνηση όλων αυτών. Μιλάει για κάμερες και άλλα στοιχεία, μιλάει για την στιγμή του θανάτου, δεν υπάρχει καλύτερη πηγή από την ίδια την μάνα», τόνισε ο κ. Λέων για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία την Τετάρτη τοποθετήθηκε κατά όλων όσοι αφήνουν αιχμές πως μπορεί να ευθύνεται για τους θανάτους των τριών παιδιών της.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Γρηγόρης Λέων συνέχισε τις αναρτήσεις-μηνύματα στη σκιά των όσων έχει υποστηρίξει για το θρίλερ της Πάτρας υπενθυμίζοντας ένα απόσπασμα από συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και συγκεκριμένα την απάντηση που έδωσε στο ερώτημα «αν υπάρχει τέλειο έγκλημα».

Τότε ο ιατροδικαστής Λέων είχε απαντήσει πως «κατά τη γνώμη μου εάν ένας ιατροδικαστής κάνει όλη τη διαδικασία σωστά προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα».

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στο προσκήνιο της υπόθεσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή δυο δικογραφίες, με την πρώτη να προέρχεται από τον εισαγγελέα που ζητά από την αστυνομία συγκεκριμένα πράγματα, ενώ η δεύτερη είναι αυτεπάγγλετη προανάκριση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας.

«Η αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, να λάβει όλα τα στοιχεία. Αν θέλετε την άποψή μου, τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας» ανέφερε ο κ. Καλλιακμάνης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ.

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλους αν ο εισαγγελέας διατάξει συλλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία, αν αυτά προκύψουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τα στοιχεία», υπογράμμισε στη συνέχεια ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι η Αστυνομία στην έρευνά της κινείται μεθοδικά.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, χαρακτήρισε δύσκολη την υπόθεση λέγοντας ότι χρειάζεται διερεύνηση, «θέλει διαδικασία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, να μαζευτούν αποδεικτικά στοιχεία για να έχουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα», ενώ συμπλήρωσε, «άλλο η δημοσιογραφική έρευνα που πολλές φορές έχει αποκαλύψει πολλά».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Το μήνυμα του ιατροδικαστή Λέων - «Προφανώς δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα»

Πάτρα: Συμπληρώνεται το παζλ του θρίλερ - Οι καταθέσεις και οι αποκαλύψεις πριν τα εντάλματα

Πάτρα: Νέες μαρτυρίες για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Οι τάσεις αυτοκτονίας και οι εκβιασμοί