ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συμπληρώνεται το παζλ του θρίλερ - Οι καταθέσεις και οι αποκαλύψεις πριν τα εντάλματα

Πάτρα: Συμπληρώνεται το παζλ του θρίλερ - Οι καταθέσεις και οι αποκαλύψεις πριν τα εντάλματα
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πλέον υπάρχει αισιοδοξία ότι οι ιατροδικαστές θα δώσουν απαντήσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Καθημερινά οι νέες αποκαλύψεις δίνουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα με το πανελλήνιο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις αναμένοντας τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας.

Νέα διάσταση στην υπόθεση δίνει το γεγονός ότι οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Ρίου όταν είχαν πια «φύγει» τα δύο παιδιά της οικογένειας και μπήκε στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα, έχοντας πάθει ανακοπή που την άφησε τετραπληγική, άρχισαν να αισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά.

Συγκεκριμένα απευθύνθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού λέγοντας ότι έχουν κάποιες υποψίες για την υπόθεση.

Η απάντηση του Χαμόγελου του Παιδιού

Για το θέμα το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το Χαμόγελο του Παιδιού από όπου και μας ανέφεραν:

«Τον Απρίλη του 2021 ζητήθηκε η συνδρομή μας από το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Όπως κάνουμε κάθε φορά για κάθε οικογένεια που έχει πρόβλημα υγείας μέσω των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών του “Χαμόγελου” προσφέραμε την ολιστική υποστήριξή μας στην οικογένεια.

Ολιστική βοήθεια σημαίνει ότι δεν μένουμε μόνο στο θέμα της συμβουλευτικής και της ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά μπορούμε να παρέχουμε ιατρική βοήθεια για διακομιδή, για εξετάσεις. Επίσης ενημερώσαμε τους γονείς για τους τρόπους που μπορούμε να τους υποστηρίξουμε για το περιστατικό υγείας που αντιμετώπιζαν εκείνη τη στιγμή καθώς το τρίτο παιδί τους νοσηλευόταν.

Στη συνέχεια όταν οι γιατροί μας δήλωσαν κάποιες δικιές τους υποψίες σε σχέση με την υπόθεση τους καθοδηγήσαμε να απευθυνθούν άμεσα στον εισαγγελέα ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τους γονείς δεν ζητήθηκε η συνδρομή μας περεταίρω»

Τι ψάχνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκαλύψεις του LiveNews, η έρευνα περιλαμβάνει περιστατικά που συνέβησαν σε 4 νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύτηκε η μικρή Τζωρτζίνα.
Τα πιο κρίσιμα συμβάντα όμως, που έγιναν με το παιδάκι και στα οποία επικεντρώνεται η αστυνομία, είναι δύο:

Η ανακοπή στο Καραμανδάνειο Πατρών στις 11 Απριλίου 2021
Ο θάνατος της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022

Για τα όσα έγιναν αναμένεται να καταθέσουν 70 μάρτυρες συνολικά. Γιατροί, ιατροδικαστές και νοσηλευτές.

Περιμένοντας τις τοξικολογικές

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι πλέον υπάρχει αισιοδοξία ότι οι ιατροδικαστές θα δώσουν απαντήσεις. Μάλιστα, το πόρισμα για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας δεν αποκλείεται να έχει παραδοθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ακόμα και μέχρι την Παρασκευή.

«Για να προχωρήσει η έρευνα δεν είναι απαραίτητο να έχουμε στα χέρια μας τις πλήρεις εκθέσεις. Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα αποτελέσματα που δείχνουν την αιτία θανάτου. Και οι ιατροδικαστές ξέρουν ποια είναι αυτά τα αποτελέσματα και οι αστυνομικοί. Και αυτό θα το έχουμε πολύ σύντομα», λέει στο Newsbomb.gr αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης.

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι προκύπτει ότι τα δύο παιδιά που έφυγαν πρώτα χρονικά από τη ζωή, η Μαλένα και η Ίριδα, είχαν κυάνωση νυχιών. Δηλαδή, μελάνιασμα. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η κυάνωση νυχιών παραπέμπει σε έλλειψη οξυγόνου. «Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από πάρα πολλούς λόγους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η κυάνωση νυχιών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα (πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, γρατζουνιές στη μύτη και άλλα) παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ασφυκτικό θάνατο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ 89,4 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων για την έρευνα στο θρίλερ με τα τρια νεκρά παιδιά δεν απέκλεισε τα δεδομένα να αλλάξουν.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων.

Το αποτέλεσμα των ευρημάτων, όπως έχει πει ο Γρηγόρης Λέων, δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

Νέες αποκαλύψεις για την μητέρα

Στο μεταξύ προβληματισμένοι από τη συμπεριφορά της μητέρας των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα εμφανίζονται φίλοι και συγγενείς.

Φίλες και γειτόνισσες της 33χρονης που την έζησαν από τα μαθητικά της χρόνια μιλώντας στο Mega έκαναν λόγο για μια ψυχρή γυναικά με εμμονικές συμπεριφορές με τους εκάστοτε συντρόφους της και πολλά σκοτεινά σημεία στη σχέση της με τον πατέρα των παιδιών της

Η γειτόνισσα της περιγράφει πως «η κοπέλα με την αδελφή της πραγματικά μεγάλωσαν εδώ απέναντί μας, στην γειτονιά, με τον παππού και την γιαγιά, τους γονείς της μαμάς της. Ήταν μία κοπέλα ψυχρή, ανέκαθεν από μικρό παιδί και η αδελφή της». Την περιγράφει σαν ένα κορίτσι που ήθελε διαρκώς να τραβά την προσοχή. Η μητέρα πραγματικά είναι ένα κορίτσι που ήθελε να φαίνεται πάντα, δημιουργούσε ίντριγκες ακόμα και με τον ίδιο της τον εαυτό.

«Το είδα αυτό, ότι ήταν πάρα πολύ ψύχραιμη γενικά αυτή η κοπέλα ήταν αγέλαστη, αλλά δεν το έζησα το παιδί, δηλαδή μην πω έστω και μία λέξη παραπάνω από ό,τι ξέρω και θα έπρεπε να πω. Ήταν μία κοπέλα ψυχρή, ανέκαθεν από μικρό παιδί και η αδελφή της. Πώς να το χαρακτηρίσω; Όχι αγέλαστα παιδιά, πώς να το πω ρε παιδί μου αδιάφορα. Σαν χαρακτήρες, αυτές οι κοπέλες, αδιάφορες. Αυτό όμως που έχει προκύψει τώρα, εντάξει κοντεύουμε να τρελαθούμε».

Τα όσα αποκαλύπτουν αποκλειστικά στο Mega σοκάρουν τόσο για τον χαρακτήρα της 33χρόνης, όσο και για τα διάφορα προβλήματα υγείας, που έλεγε στις φίλες της ότι είχε, αλλά και τις απανωτές αμβλώσεις που έκανε από μικρή ηλικία.

Παρακάτω όσα αποκάλυψε φίλη της 33χρονης μητέρας: «Η γυναίκα αυτή έχει κάνει πολλές εκτρώσεις, έχει συναναστραφεί με πάρα πολλούς άνδρες. Για να κρατήσει τα αγόρια που είχε γενικότερα, έκανε πολλά σκηνικά του τύπου ότι είναι άρρωστη και τέτοια. Γνωρίζω απλά ότι έχει κάνει ή 5 ή 6 και της είχε πει ο γιατρός ότι δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία να κάνει παιδί, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνει παιδί, αλλά τελικά έκανε».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Νέες μαρτυρίες για τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Οι τάσεις αυτοκτονίας και οι εκβιασμοί