ΕΛΛΑΔΑ

Από άστεγη ναρκομανής στην Ομόνοια, καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή

Από άστεγη ναρκομανής στην Ομόνοια, καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή
Η ιστορία μιας πρώην ναρκωμανούς
Glomex

Η Φωτεινή περιγράφει τις δυσκολίες που πέρασε στον δρόμο ως χρήστης ναρκωτικών και πώς κατάφερε να κάνει την αλλαγή και να σπουδάσει.

Μια εκπληκτική ιστορία ζωής, που δείχνει τη δύναμη και τη θέληση που είχε για να φύγει από τον «βούρκο» των ναρκωτικών, διηγείται μια γυναίκα.

Η Φωτεινή, που υπήρξε για 18 χρόνια χρήστης ναρκωτικών, έμενε στο δρόμο μέχρι που αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι έτσι. Μιλώντας στον Alpha, εξιστορεί τα όσα πέρασε μέχρι να γίνει, σήμερα, καθηγήτρια στην Ιατρική σχολή.

Εξηγεί το πόσο δύσκολο είναι, ειδικά για μία γυναίκα, να είναι εξαρτημένη, να ψάχνει να βρει τη δόση της και παράλληλα να είναι άστεγη. Όπως είπε, κάποια στιγμή βρέθηκε στη φυλακή για διακίνηση ναρκωτικών, όπου και έμεινε για 11 μήνες. Εκεί πήρε την απόφαση να αλλάξει.

Συγκεκριμένα, στο άκουσμα της είδησης οτι πέθανε ο σύζυγός της έκανε στροφή 180 μοιρών και έγινε στήριγμα για τα παιδιά της και φάρος ελπίδας για πάρα πολλούς ανθρώπους.

«Μεγάλωσα από τα 2,5 χωρίς πατέρα και από τα 16,5 χωρίς μητέρα. Όταν ήρθε η χρήση δεν υπήρχε κανείς από αυτούς στη ζωή μου. Δεν υπήρχε ένα περιβάλλον οικογενειακό που θα νοιαζόταν για το τι κάνω. Εκ των υστέρων μπορώ να πω ότι ήταν ένας τρόπος για να τραβήξω το ενδιαφέρον. Ήταν μια κραυγή για βοήθεια», είπε χαρακτηριστικά η Φωτεινή.

Για την αλλαγή της, είπε: «Υπήρχαν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα. Βρέθηκα φυλακή και όσο ήμουν κρατούμενη έμαθα ότι ο σύζυγός μου είχε πεθάνει από υπερβολική δόση. Λειτούργησαν ως αφύπνιση για εμένα.»

Όσο για τα παιδιά της λέει ότι καλά έκανε που έμεινε μακριά τους, όσο κι αν της στοίχιζε, ενώ αναφέρεται στο νόημα που βρήκε μέσα από τις σπουδές.

«Σταμάτησα να κάνω χρήση ουσιών και άρχισα να κάνω χρήση πτυχίων. Βρήκα ένα νόημα μέσα από όλο αυτό. Έδωσα πανελλήνιες το 2006, πέρασα στην Κοινωνιολογία, πέρασα στο Μεταπτυχιακό Κοινωνικού Αποκλεισμού και τελείωσα πρώτη στη βαθμολογία.»

Διαβάστε ακόμα:

Συγκλονίζει γυναίκα που βιάστηκε στα 7 της από τον πατέρα της

Συνελήφθη ο γνωστός Tik Toker «Red Dragon» για κατοχή ναρκωτικών

Αθλήτρια θύμα βιασμού στα 14 από πατέρα συναθλητή της στο τένις