ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Κάρυστο: Στους 23 οι νεκροί - Εντοπίστηκε άλλη μια σορός

Ναυάγιο στην Κάρυστο: Στους 23 οι νεκροί - Εντοπίστηκε άλλη μια σορός

Μεγαλώνει ο τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο στο Στενό του Καφηρέα

Άλλη μια σορός εντοπίστηκε κατά την την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, μετά το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες.

Συγκεκριμένα πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, εντοπίστηκε σορός άνδρα από ιδιωτικό σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά όρμου Καρύστου, η οποία ανασύρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Καρύστου.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί δώδεκα αλλοδαποί άνδρες και έχουν ανασυρθεί είκοσι τρεις σοροί.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Κάρυστος: Δύο συλλήψεις για το ναυάγιο στο Στενό Καφηρέα

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν, οι οποίοι φέρονται ως οι υπεύθυνοι του σκάφους που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του στενού Καφηρέα στην Εύβοια από την Λιμενική Αρχή Καρύστου που διενεργεί την προανάκριση μαζί με την Διεύθυνση Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων φαίνεται ως κυβερνήτης του σκάφους και ο δεύτερος ως βοηθός του, ενώ ήταν μεταξύ των 12 διασωθέντων.

Και οι δύο κατηγορούνται για παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του ποινικού κώδικα για εγκληματική οργάνωση και για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν, καθώς στο σκάφος που βυθίστηκε, επέβαιναν σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων 68 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού εκ των οποίων στο ένα επιβαίνουν δύο άτομα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού. Επίσης συνδράμουν και παραπλέοντα πλοία.