ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Επεισόδια αντιεξουσιαστών με την αστυνομία - 16 συλλήψεις

Εξάρχεια: Επεισόδια αντιεξουσιαστών με την αστυνομία - 16 συλλήψεις
IN TIME

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν για μία ακόμη νύχτα τα Εξάρχεια, αφού τα επεισόδια ξεκίνησαν το απόγευμα από ομάδα αντιεξουσιαστών και συνεχίστηκαν επί 4 ώρες.

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν για ακόμα μια ημέρα στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και άνδρες των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου στα Προπύλαια από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι πετούσαν αντικείμενα, μπογιές και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί απωθούσαν τους συγκεντρωμένους με κρότους λάμψης και χρήση χημικών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων, όπου για ακόμα μια φορά η ευρύτερη περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης, οι ομάδες των αντιεξουσιαστών έριξαν περισσότερες από 100 βόμβες μολότοφ.

«Ομάδες ατόμων εκδήλωσαν επιθέσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις ρίπτοντας πάνω από 100 βόμβες μολότοφ, καθώς και πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα από εμπρησμό να προκληθεί και η ολοσχερής καταστροφή σταθμευμένου οχήματος», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εκδηλώθηκε φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο και σε κάδους απορριμμάτων, οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα. Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα. 16 άτομα συνελήφθησαν και σε σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.