ΕΛΛΑΔΑ

«Φράκαρε» η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς

«Φράκαρε» η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου: Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς
ΕΡΤ

Η πτώση βράχου στην Κακιά Σκάλα τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/12) και η εκτροπή των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, προκάλεσαν κυκλοφοριακό «έμφραγμα».

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης είναι σε εξέλιξη μια τεράστια ταλαιπωρία για όσους κινούνται στην εθνική οδό ΑθηνώνΚορίνθου, ειδικότερα στο ρεύμα εισόδου προς την πρωτεύουσα.

Η πτώση βράχου στο οδόστρωμα τα ξημερώματα, απόρροια της κακοκαιρίας Ariel και του σφοδρού «περάσματος» που έκανε τη νύχτα από την Αττική, έφερε την αναγκαστική εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Από τον κόμβο της Κινέττας, τα οχήματα οδηγούνται στην παλιά εθνική οδό και επανέρχονται στη νέα στον κόμβο Μεγάρων. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι αυτή η διαδικασία έχει διαρκέσει ήδη τρεις ώρες και σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων της Τροχαίας αναμένεται να διαρκέσει άλλες δύο ώρες τουλάχιστον.

Ο λόγος, όπως μεταδόθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είναι ότι στο σημείο έχουν σπεύσει και οι άνθρωποι της Ολυμπίας Οδού έτσι ώστε να εξετάσουν το πώς αποκολλήθηκε ο βράχος αλλά και το αν υπάρχει κίνδυνος και για μια νέα κατολίσθηση που θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα.

Το θέμα, βέβαια, για τους οδηγούς είναι ότι καθυστερούν πάρα πολύ να φτάσουν στον προορισμό τους και έχουν… εγκλωβιστεί στην παλιά εθνική οδό. Ειδικότερα στα Μέγαρα παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπου τα αυτοκίνητα μοιάζουν σαν… παρκαρισμένα καθώς διανύουν ελάχιστα μέτρα, με πολύ μικρές ταχύτητες και μετά από αρκετή ώρα μποτιλιαρίσματος.

Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, με την ουρά των οχημάτων να απλώνεται σε αρκετά χιλιόμετρα. Οδηγοί ανέφεραν πως παρέμεναν στο σημείο για περισσότερο από μία ώρα, με την ταλαιπωρία να είναι τεράστια...

Ο χάρτης με την κίνηση στο σημείο

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας LIVE

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube