ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Αναχωρεί από την Πάτρα το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια 50 τόνων

Κοντέινερ
Intime

Προορισμός του πλοίου με την ανθρωπιστική βοήθεια, το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης

Από το λιμάνι της Πάτρας αναχωρεί σήμερα Παρασκευή (17/2) το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, μεταφέροντας τέσσερα κοντέινερ, με κουβέρτες, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, θερμαντικά, είδη προσωπικής υγιεινής και φάρμακα, συγκεντρώθηκαν από τη δράση «Ολοι Μαζί Μπορούμε», την ΚΕΔΕ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δήμους της Πελοποννήσου, της Κρήτης, Κεφαλονιάς, Κοζάνης, κι άλλους, όπως ενημέρωσε ο ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Προορισμός του πλοίου, λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Εκεί θα γίνει μεταφόρτωση σε άλλο πλοίο και το υλικό θα μεταφερθεί στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Παρόντες στην φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο λιμάνι της Πάτρας οι: Ανδρέας Κατσανιώτης, συντονιστής της αποστολής βοήθειας εκ μέρους της κυβέρνησης, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Παναγιώτης Τσώνης, διευθύνων σύμβουλος ΟΛΠΑ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κατσανιώτης είπε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές βοήθειας στην Τουρκία για τους πληγέντες. Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από δήμους και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.