ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Η «άγνωστη» διαδρομή του μοιραίου τρένου - Τι μεσολάβησε έως τη φονική σύγκρουση

Τέμπη: Η «άγνωστη» διαδρομή του μοιραίου τρένου - Τι μεσολάβησε έως τη φονική σύγκρουση

Τέμπη: Το τρένο ξαναγύρισε στην άνοδο κι αποβίβασε κόσμο

Την «άγνωστη» διαδρομή του μοιραίου τρένου στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, έφερε στο φως της δημοσιότητας το STAR. Το τρένο του θανάτου ανέβηκε κανονικά μέχρι τον Παλαιοφάρσαλο, απ’ όπου εισέρχεται στο αντίθετο ρεύμα με ελεγχόμενο τρόπο και ταξιδεύει μέχρι τη Λάρισα.

«Αυτό είναι το καλώδιο, με αυτό παίρνει το ρεύμα το τρένο, κόπηκε εδώ στα 100 μ. σταμάτησε η μια γραμμή και τα στέλνανε από την μια γραμμή», αναφέρει ο κ. Χρήστος Κεισόγλου, κάτοικος Παλαιοφαρσάλων.

Το τρένο ξαναγύρισε στην άνοδο κι αποβίβασε κόσμο

Στην άνοδο ξαναγύρισε το τρένο για να αποβιβάσει κόσμο, λίγο πριν τη Λάρισα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Γύγου και της Κατερίνας Τσαμούρη. Μάλιστα, το τρένο έχει καθαρές γραμμές μπροστά του μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπει στο αντίθετο ρεύμα.

Υπογραμμίζεται ότι πριν το συμβάν ο σταθμάρχης γύρισε το κλειδί της διασταύρωσης Α118 προκειμένου να αποσύρει τρένο με βλάβη που βρισκόταν στη γραμμή καθόδου, βάζοντάς το στο αντίθετο ρεύμα, ωστόσο ξέχασε να επαναφέρει τις γραμμές στην ορθή λειτουργίας τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Από τη Λάρισα και μετά δούλευαν τα "ρεύματα". Αυτός ο... σταθμάρχης δεν γύρισε το κλειδί να ξαναπάει από τη δεξιά γραμμή», συμπληρώνει ο κ. Κεισόγλου.

Ούρλιαζε ο κόσμος

«Φωνάζαν ανοίξτε τους φακούς από τα κινητά να βλέπουμε. Ούρλιαζε ο κόσμος! Ούρλιαζε! Κι ήταν αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τον καπνό και μια μαυρίλα», αναφέρει ο κ. Θεόδωρος Κατσιούλης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους τραυματίες της μοιραίας σύγκρουσης.

Πάντως, το STAR έχει ήδη αποκαλύψει ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν ενήμερος για το εμπορικό που κινούταν στη κάθοδο.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη - Λύγισε ο Κούγιας με την τραγωδία: «Λυπάμαι πολύ, δεν μπορώ να συνεχίσω»

Τέμπη - Σοκάρει ο γιατρός για την υποδοχή των συγγενών: «Στα μάτια τους έβλεπα την ψυχή των θυμάτων»

Η διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών προκαλεί την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ